На брифинг в кулоарите на парламента отт коментираха решението

...
На брифинг в кулоарите на парламента отт  коментираха решението
Коментари Харесай

Възраждане иска Радев да наложи вето на закона за дерогацията за внос на руски нефт

На брифинг в коридорите на Народното събрание отт " " разясниха решението на парламента при рецесия страната да може да поеме оперативния надзор над рафинерията в Бургас.

Миналата седмица Народното събрание взе едно невиждано решение, с което приготвя стъпката по прехвърлянето на единствената българска рафинерия в други ръце. В чии тъкмо, ние няма по какъв начин да знаем, можем единствено да подозираме предвид на това, че тези, които предложиха това нещо, са идейните почитатели на тези, които продадоха рафинерията на " Лукойл " преди повече от 25 година Т.е. те знаят по какъв начин да трансферират имущество, преди – от държавни в частни ръце, в този момент – от едни частни в други частни ръце. Това е скандално и унищожава вероятността пред българския пазар на горива, и основава доста сериозна опция за извънредно тежък недостиг на вътрешния пазар, съобщи водачът на партията.

По думите му, в случай че не бъдат подхванати ограничения, България ще стане вносител на горива.

Гласуваният законопроект е в синхрон с един европейски парламент, с който европейците ни не разрешават да продаваме нефтопродукти, които са създадени в нашата платформа " Лукойл " в България, тъй като са с генезис нефт от Русия, разяснява депутатът от " " Стоян Таслаков.

Това е следващото двуличие на европейските бюрократи, които са ни оставили една малка врата – единственият вероятен експорт е за воюващата Украйна. Както стана ясно през вчерашния ден от задгранични медии, дребна и бедна България е пособия скрито на Украйна и 1/3 от горивата на машините на Украйна, с които се водят бойните дейности, са с генезис от България, от " Лукойл ", създадени от руъски нефт. Искам да задам на партиите, с чиито гласове мина този законопроект – Движение за права и свободи, ГЕРБ, " Демократична България " и " Български напредък ", въпроса дали по този метод се надяват да продължи ужасната братоубийствена война в Украйна, с цел да имаме някакъв експорт и нашата рефинерия да работи, уточни Таслаков.

От " " приканиха президента да наложи несъгласие на гласувания закон за дерогацията за вноса на съветски петрол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР