На бойното поле всяко преимущество може да определи кой ще

...
На бойното поле всяко преимущество може да определи кой ще
Коментари Харесай

5-те най-необичайни военни части в историята

На бойното поле всяко предимство може да дефинира кой ще печели или губи. С течение на времето страните и техните армии са се опитвали да залъжат съперниците си с всевъзможни необикновени единици. Ето по-долу лист с 5 от най-необичайните военни елементи в историята.

 Langer Kerl James Kirkland

Един величествен по размери пехотен полк може да бъде доста преимущество на бойното поле. Затова през 17 век Фридрих Вилхелм I от Прусия, решен да всее боязън в сърцата на враговете си, стартира да набира най-големите хора за бойци, които може да откри.

Когато става пълководец на полка през 1688 година, той взема решение, че към този момент е издирил и набрал най-големите бойци в Европа (част от които получава и като дипломатически подаръци) и стартира да набира други от цялостен ​​свят. Въпреки плашещите си осанки, Потсдамските колоси вземат участие в доста малко действителни борби. Полкът е разхлабен през 1806 година, откакто прусаците падат от армията на Наполеон.

 Sorcerers-1905.jpg!PinterestLarge

Армиите, които би трябвало да се изправят против ордите на викингите, към този момент са много ужасени, тъй че става само по-лошо, когато се образува полк, отдаден на най-непокорните им воини. Тези бойци са наричани Берсеркерите и за разлика от другите викинги, берсеркерите влизат в борба без ризница, а вместо това носят вълчи кожи или се бият по голи гърди.

Берсеркерите изпадат в такава гняв по време на пердах, че никой не може да ги успокои; те изнасилват и ограбват, до момента в който не са прекомерно изтощени, с цел да се държат на краката си. Историците считат, че тяхното положение може да е било провокирано от халюциногенни гъби или черна попадийка.

Заради своите умения те са търсени доста, само че за жалост на хората, които ги наемат, те въобще не са надеждни, като също не се харесват и на своите събратя викинги. Ако не се наситят от борбата, да вземем за пример, те изнасилват и убиват съдружниците си.

До 40-те години на предишния век филмите към този момент са на мода и студиата, които ги вършат, работят интензивно, с цел да основат най-правдоподобните специфични резултати с съвсем никаквите технологии, с които разполагат. По време на Втората международна война американската войска взема решение, че тези резултати могат да им оказват помощ да завоюват на бойното поле и по този начин през лятото на 1944 година събира екип от художници, специалисти по звукови резултати и дизайнери и го назовава „ Призрачната войска “. Те са натоварени със задачата да употребяват надуваеми танкове, транспортни средства и звукови резултати, с цел да заблудят силите на Оста.

По време на войната отрядът прави повече от 20 интервенции. С течение на времето измамата отиде още по-далеч, като стартира да се генерира подправен радиотрафик и звукови резултати от великански гърмежи. Призрачната войска остава загадка за десетилетия напред и съществуването на екипа не е изцяло известно на обществеността чак до 1996 година

Британската войска за първи път се сблъсква с гурките през 1814 година по време на англо-непалската война (на изображението). Въпреки че непалските бойци са превъзхождани числено и оръжейно от техните английски врагове, гурките им яростна опозиция. До степен, в която, когато е подписан мир, британците упълномощават гурките да се бият в армията на Източноиндийската компания, която по-късно е включена в английската войска.

През идващите 200 години гурките стават известни със своя твърдоглав военен жанр и извитите си ножове кукри. След Първата международна война непалските бойци, които водят война за английската войска, са получили повече от 2000 похвали за смелост, в това число 26 кръста Виктория.

Традицията живее и през днешния ден като Англия избира 200 нови непалски бойци всяка година, които да служат в редиците на гурките. Един от тези бойци, Дипрасад Пун, се трансформира в международна сензация през 2019 година, когато самичък преборва сред 12 и 30 талибански бойци.

Докато войната бушува в цяла Европа при започване на 40-те години на предишния век, европейските държавни управления се тревожат, с изключение на за други неща, и за запазването на исторически артефакти и скъпи творби на изкуството. В отговор съюзническите сили основават така наречен „ Monuments Men “ или „ Monuments, Fine Arts, and Archives program “. Те бяха група от учени, историци и куратори на изкуството, натоварени да подсигуряват, че исторически значимите структури няма да бъдат унищожени по нехайство. На водачите даже са дадени картин, които демонстрират зони, които да заобикалят по време на бомбардировки.

С приключването на войната тази формировация става се насичва повече към намирането на откраднати творби, тъй като по време на войната германците съумяват да откраднат безчет скъпи предмети.

Филм, основан на групата, с присъединяване на звезден актьорски състав, дебютира през 2014 година

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР