На базата на въпрос до министъра на енергетиката беше установено,

...
На базата на въпрос до министъра на енергетиката беше установено,
Коментари Харесай

Борисов даде седмица на евентуалната комисия, която да прегледа изборния кодекс

" На базата на въпрос до министъра на енергетиката беше открито, че меморандумът с Gemcorp не е преустановен " - това сподели депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова по време на конференция на партията.

От първата политическа мощ имат вяра, че има опасност за националната сигурност и ще внесат сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи:

" Далаверата за 1 милиард $, с която цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка, единствено и само е потулена и това се потвърждава от документи, " продължи Трифонова. " Министър Александър Николов споделя, че двустранно е преустановен меморандумът с Gemcorp. Това не е по този начин. Министърът на енергетиката изпраща писмо по имейл, с което кани компанията занапред да вършат срещи, в случай че пожелае, Цялото говорене, че меморандумът е преустановен, е да се замажат очите, а той продължава да се извършва. "

От ГЕРБ настояват, че няма двустранно подписано съглашение за преустановяване. Трифонова упрекна Министерството на енергетиката в заличаване на документи, с цел да бъдат укрити следи по тематиката.

На фона на тези съмнения Бойко Борисов не отписа вид, в който да се приказва с Политическа партия или " Демократична България " за образуването на ново държавно управление:

" И там има доста стойностни и качествени хора. Това факсимиле го научих от тях. Нали и при нас имало доста, но един двама не стават – и там един-двама не стават. Защото са правили всички тези неща и съм уверен, че техните хора не знаят. Все още има задоволително огромна група в обществото, която им има вяра. С всеки ден това, което ще схващат за тях, ще им понижава доверието, " добави ръководителят на ГЕРБ.

Борисов разяснява и за основаването на краткотрайна комисия, която да прегледа измененията в изборния кодекс. не се съгласи тя да заседава един месец, като вместо това предложи седмица.

" Тласкат страната към по-голям безпорядък. Днес отново е обстрелвана нуклеарната Запорожие. Рискуваме да останем без парламент, а Народното събрание си работи прелестно, както виждате. Защо цялостен месец – готвят се да блокират всичко като опция за държавно управление и да отидат на избори през зимата. И тогава във виелицата кой отишъл, кой не отишъл. Ако не им стигат – 10 дни. Един месец приказва за други планове. Да се успокоят всички, че не е хубаво за хората. "

" Цяла седмица пред вас, пред камерите в Народното събрание, в която желаят зала – сядат парламентарните групи с техни представители, които да могат да решат всички подозрения в кода. Решаваме и действаме. Те имат своите съмнения по хартията, ние имаме за това кой написа и съхранява кода, " сподели още той.

Когато бе запитан дали би подкрепил напълно машинно гласоподаване, в случай че бъде потвърдено, че няма проблеми в кода на машините, Борисов уточни, че от ГЕРБ също са за 100% машинен избор, само че добави: " Хората желаят хартия в огромна си част. Затова във всички страни я има. "

Относно образуването на експертно държавно управление с третия мандат, той сподели: " Умишлено се вардя от такива диалози, тъй като съм Брюкселски ученик – не харвардски. Основният принцип на Брюксел е, че до момента в който всичко не се контракти, нищо не е контрактувано. Затова първо би трябвало да се направи документ към който да се обединят партиите. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР