Общо 1300 нови широколистни фиданки от дървесен вид цер (представител

...
Общо 1300 нови широколистни фиданки от дървесен вид цер (представител
Коментари Харесай

Доброволци от Пощенска банка засадиха 1300 фиданки в района на с. Негован

Общо 1300 нови широколистни фиданки от дървесен тип цер (представител от жанр Дъб) бяха засадени от над 100 доброволци от екипа на Пощенска банка в границите на самодейността „ Новата гора на София – 2 “ на Лазаровден. Екипът на финансовата институция още веднъж изрази своята поддръжка, ангажираност и отговорност към благородната самодейност, която цели да насърчи екологичната осъзнатост измежду обществото и да подкрепи развиването на новия зелен регион.

Пощенска банка се включва за трета поредна година в плана, като част от цялостната ѝ вътрешна стратегия за запазване на околната среда „ Зелени дружно с Пощенска банка “ и в унисон с дългогодишната устойчива политика на компанията, а общият брой на засадените дръвчета от доброволците на институцията за интервала възлиза на над 3000. През пролетната акция на самодейността за 2024 година са планувани да бъдат залесени общо 30 дка непригодни общински аграрни земи в землището на село Негован, регион „ Нови Искър “ и превърнати в гора с над 20 000 бр. широколистни фиданки.



„ За нас в Пощенска банка опазването на околната среда и устойчивото развиване са основни детайли от грижата ни за благополучието на всички заинтригувани страни и на цялото ни общество. Инициативата „ Новата гора на София – 2 “, в която се включваме за трета поредна година, въплъщава освен нашия ангажимент към природата, само че и се трансформира в дълготраен план, който притегля вниманието на от ден на ден доброволци от екипа на банката. Нещо повече, тази година присъединяване ни беше на един от огромните празници на пролетта – Лазаровден, обвързван с красиви български традиции и обичаи, което също носи своята символика “, разясняват от Пощенска банка.

Смятаме, че единствено посредством взаимни старания можем да създадем по-добър свят за идващите генерации и сме щастливи, че с всяка минала година ползата към акцията се усилва. Вярваме, че зеленият старт към стабилно бъдеще се осъществя с всяка дребна стъпка, изпитание и достижение, които бизнесът и обществото вършат в задачата за по-природосъобразно държание, а съхранявайки зеленото съзнание сътворяваме среда на значими и виновни полезности. “

Инициативата на Столичната община „ Новата гора на София “ започва през 2017 година и има за цел да трансформира общински непригодни аграрни земи в горски територии, създавайки зелен пояс към столицата. Това основава зелен филтър в крайградските региони на София, който да подкрепи възстановяване качеството на атмосферния въздух. В рамките на акцията Столичната община притегля доброволци, които вземат участие в засаждането на младите дръвчета. Досега от извършените залесителни акции са засадени 160 000 фиданки в кв. „ Суходол “, кв. „ Абдовица “ и с. Негован.



Опазването на околната среда, битката с климатичните промени и редуцирането на въглеродния отпечатък, който всеки от нас оставя, са главен приоритет за Пощенска банка. В последните години финансовата институция осъществя редица планове, с които реализира значими промени в своите екологични индикатори, както и такива, с които цели да насърчи зеления метод на живот и виновното държание.

Сред най-мащабните устойчиви начинания от КСО политиката на банката са „ Зелени истории навън “, в която през август 2023 година чиновници облагородиха площадката над Драгалевския манастир, намираща се на територията на Природен парк „ Витоша “; „ Герои в зелено “, която цели да насърчи екологично и отговорно държание измежду екипа на банката, както и „ Зелена класна стая “, която се осъществя на два стадия в партньорство с Mastercard и Природен парк „ Витоша “. Многопластовата политика за корпоративна обществена отговорност на Пощенска банка включва още редица значими планове и в региона на образованието, предприемачеството, спорта и корпоративното дарителство.

Пощенска банка реализира забележителна оптимизация и на ресурсите, и внедри голям брой новаторски планове, решения и артикули. Финансовата институция разполага с фотоволтаична електроцентрала за лични потребности върху покрива на постройката на Централното си ръководство с обща конфигурирана мощ от 388 kWp. Освен това, банката непрестанно обновява служебния си автопарк, като влага в коли с хибридно зареждане, които да служат за бизнес задачите ѝ.



Успоредно с тези планове, работните офиси и пространства на институцията, както и в клоновата мрежа в цялата страна, са в развой на изцяло модернизиране. Внедряването на екологично чисти, рециклируеми материали в усъвършенстваните банкови пространства, инсталирането на съвременно LED осветяване, както и въвеждането на най-ново потомство по-ефективни и екологични климатични системи, са единствено част от устойчивите дейности на Пощенска банка по пътя към зелена стопанска система.

Целенасочените дейности на Пощенска банка в региона на опазването на околната среда неведнъж биват отличавани в разнообразни състезания за устойчиви начинания и КСО стратегии. По време на първото издание на новаторския конкурс Leaders of Influence Awards 2023 на b2b Media, Пощенска банка завоюва златната премия в категория „ Green Influencer “, което в цялостна степен кореспондира с основното ѝ обръщение – да бъде банка за зелени хрумвания. Финансовата институция получи отличие от премиите „ Бизнес хонорис идея “ на вестник „ 24 часа “ за своя деен принос към опазването на околната среда и зелената промяна на бизнеса и обществото.



По време на 13-тото издание на националния конкурс „ Най-зелените компании в България “ на b2b Media през 2023 година Пощенска банка бе удостоена с две златни оценки в категориите „ Зелена просветителна самодейност “ и „ Зелен план “, както и премия в категорията „ Лидер в зелените начинания “ на състезанието, с което получи признанието на журито за цялостния си принос към устойчивото бизнес развиване и построяването на зелено съзнание. В Годишните награди на b2b Media 2023, финансовата институция бе отличена и с приз в категория „ Зелена самодейност “ с плана си „ Зелена класна стая “.

Повече информация по отношение на останалите зелени начинания на Пощенска банка можете да откриете тук.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР