Сръбският президент Александър Вучич се срещна днес с посланиците на

...
Сръбският президент Александър Вучич се срещна днес с посланиците на
Коментари Харесай

Вучич търси подкрепата на южноамериканските държави срещу резолюцията на ООН за Сребреница


Сръбският президент Александър Вучич се срещна през днешния ден с посланиците на страните от Южна Америка, с които разиска резолюцията на Организация на обединените нации за геноцида в Сребреница.

„ Подчертах значимостта на един рационален, справедлив и обективен метод към този въпрос, който би върнал правилата на интернационалното право на световните конгреси, би оказал помощ за построяването на резистентен мир и доверие сред нациите “, написа Вучич в своя Instagram акаунт.

Общото заседание на Организация на обединените нации ще гласоподава резолюция през месец май, с която 11 юли ще бъде разгласен за " Ден в памет на геноцида, осъществен в Сребреница през 1995 година "

Сръбският държавен глава е разискал с посланиците " огромния необработен капацитет за усилване на икономическото и всяко друго съдействие ", както и " укрепването на стратегическото партньорство в интернационалните конгреси ".

Клането в Сребреница е най-голямото на европейския континент след Втората международна война (ВСВ). През лятото на 1995 година, в предпазения анклав Сребреница, силите на босненските сърби, командвани от Радко Младич, за часове избиват хиляди босненски мюсюлмани. До момента са разпознати телата на близо 8 800 от тях, които са заровени в Поточари край Сребреница.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР