На балотаж във Варна са досегашният кмет и кандидат на

...
На балотаж във Варна са досегашният кмет и кандидат на
Коментари Харесай

Отново ниска избирателна активност във Варна

На балотаж във Варна са досегашният кмет и претендент на ГЕРБ Иван Портних и водача на „ Възраждане " Костадин Костадинов. Отново ниска изборна интензивност край морето и доста сигнали за нарушавания.

Вижте повече от Николай Минков

Жителите на морската столица всеобщо избраха да останат по домовете си, вместо за гласоподават на втория тур на локалните избори. Малко над 11% е изборната интензивност досега.

Много сигнали за нарушавания имаше през днешния ден. Още сутринта имаше опити на хора от други обитаеми места да се впишат като покровители. От ОИК обясниха, че са дали позволения единствено на 200. Всички други да се смятат като фантоми и да не се позволяват до изборните секции.

Пак сутринта от една от политическите сили подадоха сагнал, че покровител от друга политическа мощ се опитал да вземе празен, подпечатан и подписан протокол.

Наложи се намесата на общинската изборна комисия.

Българска национална телевизия съумя да се свържем с индивида, подал сигнала, както и със покровителя.
Доньо Дочев-зам.-председател на СИК: Дойдоха представители на една политическа мощ и започнаха да оказват душевен напън да правим дейности, непредвидени за това време. Да ги впишем в листата за приемане на протоколи. Боян Захариев, покровител на претендент за кмет на Варна: При наш опит да се впишем в листата за покровители, с цел да получим протокол, единият от зам.-председателите стартира общо взето да ни ругае. Каза, че сме го пресирали, че сме упражнявали душевен тормоз върху него. Естествено бяхме доста учудени. Опитах се да приказвам с него, само че извика полиция. Велин Жеков, ръководител на ОИК-Варна: Направихме инспекция. В съответните секции нямаше покровители. Някои са желали копия от непопълнените протоколи, което е безусловно неразрешено. Но са дадени инструкции на безусловно всички СИК-ове по кое време да бъде запълнен протокола- след края на изборния ден.  Сигнал за опит за взимане на подпечатан празен протокол от покровител във Варна Сигнал за опит за взимане на подпечатан празен протокол от покровител във Варна
Във Варна борбата за локална власт е сред Иван Портних от ГЕРБ и Костадин Костадинов от партия Възраждане. Николай Минков следи изборния ден в морскат...
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР