На българското общество бива налаган крайния национализъм като решение на

...
На българското общество бива налаган крайния национализъм като решение на
Коментари Харесай

Соломон Бали пред Факти.бг: Да спрем Луковмарш! Да извадим нацистите от властта

На българското общество бива налаган крайния шовинизъм като решение на проблеми, които в действителност национализмът поражда. Това съобщи пред Факти.бг Соломон Бали, вицепрезидент на „ Б`ней Б` рит “ в Европа..

Според него Луковмарш е демонстрация на неонацизъм. При нас се получава по този начин, че тези, които вършат неонацистки събирания, сега са поощрени в активността си посредством присъединяване в изпълнителната власт.

В нарочна декларация „ Б`ней Б` рит “ осъди провеждането на плануваното за събота вечерта шествие на Луковмарш. Отправя се апел към управляващите в България, които сега ротационно ръководят Съвета на Европейския съюз, да подхващат подобаващи ограничения против създателите на тези антисемитски демонстрации.

В декларацията се напомня ролята на ген. Христо Луков в репресиите против еврейската общественост в България преди и по време на Втората международна война.

Защо през последните години по този начин избуява езикът на омразата в България?

Хората нямат житейска вероятност. Вместо да се търсят решения по какъв начин животът им да се усъвършенства, вместо страната да се демократизира, в хората се насажда боязън. Това е страхът от бъдещето им, боязън от другостта. Това е най-лесният метод, когато едни хора бъдат вкарани в режим на непрекъснат боязън и неустановеност да бъдат ръководени.

Проблемът не се ли крие и в неспособността на страната да обезпечава еднакъв достъп до обучение на роми и децата на бежанци?

Това е ясно. Това е изрично по този начин. Проблемът е, че нашата страна и обществото ни към този момент не могат да обезпечат еднакъв достъп до практикуване на базови права освен на бежанци, само че и на ромите, за които това се възприема като безусловно обикновено да бъдат неравни. За страдание към този момент има големи разлики в това къде живее човек и надлежно какви права и услуги от страната може да употребява.

Можем ли да заключим, че българското общество страда от краен шовинизъм?

На българското общество бива налаган крайния шовинизъм като решение на проблеми, които в действителност национализмът поражда.

Как можем да спрем Луковмарш?

Като извадим нацистите от властта. Луковмарш не е демонстрация на краен шовинизъм. Той е демонстрация на неонацизъм. Това са много близки понятия, само че те са разнообразни. В съответния случай ние имаме хора, които са в Министерски съвет и техните организации и партии непосредствено са взели участие в организацията на това събитие.

При нас се получава по този начин, че тези, които вършат неонацистки събирания, сега са поощрени в активността си посредством присъединяване в изпълнителната власт.

Това за Европа към момента е неуместна обстановка. Не настоявам, че няма опити и в други страни да се стигне до сходно нещо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР