На български език е вече достъпна брошура за шофьорите на

...
На български език е вече достъпна брошура за шофьорите на
Коментари Харесай

Брошурата за шофьори на тежкотоварни камиони вече и на български език

На български език е към този момент налична листовка за водачите на тежкотоварни камиони, даваща информация за новите европейски транспортни правила. Тя беше оповестена от Главна ревизия по труда.

Главната ревизия по труда разгласява брошурата за водачите на ТИР-ове и на български език. Правилата по по този начин наречения пакет " Мобилност " са обособени в няколко регламента и една инструкция. Тя е в действие от 2 февруари тази година.

С нея е въведен нов ангажимент на превозвачите.

Те наложително се записват в обществения интерфейс към осведомителната система за вътрешния пазар. Полезна информация за осъществяването на това обвързване е оповестена и в управлявания от Инспекцията по труда Българския обединен народен уеб страница за командироване на служащите в рубриката " Други ".

Издадената листовка припомня за възбраната постоянната седмична отмора от най-малко 45 часа да се употребява в кабината на камиона от водача. Това би трябвало да става на уместно място, с подобаващи условия за спане и санитарни улеснения за сметка на работодателя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР