На автомобили, които не отговарят на екологичните норми, ще може

...
На автомобили, които не отговарят на екологичните норми, ще може
Коментари Харесай

Отрязват достъпа на замърсяващите коли до определени зони в градовете

На коли, които не дават отговор на екологичните правила, ще може да им се постанова възбрана да се движат в избрани зони на градовете в дни със повишени равнища на замърсяване.
Това плануват новите промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, признати единомислещо на първо четене от депутатите в Комисията по околна среда и водите, съобщи БГНЕС.
 Берлин вкара наложително носене на маски в автомобила Берлин вкара наложително носене на маски в автомобила
Управата на Берлин прегледа през днешния ден нови правила за прекъсване разпространяването на ковид в немската столица. В бъдеще всички спът...
Новите текстове са по предложение на ГЕРБ, а с тях общините ще могат сами да дефинират ниско емисионни зони в обитаемоте места, в които да не бъдат допускани замърсяващи коли в избрани интервали от време.
Предвижда се въвеждането на пет екологични групи коли, а причисляването към всяка една от тях ще става след прекосяването през годишен механически обзор, на който се мерят количеството отделени нездравословни излъчвания. Всяко транспортно средство ще получава еко-стикер с вграден чип, който ще съдържа информация за него, екологичната група и притежателя. Специални камери пък ще засичат извършители, които ще бъдат глобени.
Председателят на комисията Ивелина Василева дефинира измененията като „ дълго чакани “, а те получиха поддръжка и от Министерството на околната среда и водите. Опозицията също изрази единодушие.
Скоро текстовете би трябвало да влязат за разискване и в пленарната зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР