На акционерното събрание на Пълдин туринвест акциите на Община Варна

...
На акционерното събрание на Пълдин туринвест акциите на Община Варна
Коментари Харесай

Гергов придоби акциите на Варна в Панаира, ветото на Общинския съвет не било приложимо

На акционерното заседание на „ Пълдин туринвест ” акциите на Община Варна в „ Международен панаир Пловдив ”  са били апортирани против присъединяване в сдружението. Това се случва няколко часа, откакто Общинският съвет в Пловдив разпореди на представителя на Общината Ясен Михайлов да гласоподава „ срещу ” решението, както и да наложи несъгласие на решението според Закона за общинската благосъстоятелност. Пред TrafficNews Михайлов съобщи, че отишъл на акционерното заседание и е предал волята на Общинския съвет.
Прочетете още
„ На събранието беше юрист Панталеева, която представяла акционерите. Аз заявих, че по всички точки Община Пловдив гласоподава „ срещу ” и постановяваме несъгласие. Беше отразено в протокола гласуването ни, само че госпожа Панталеева съобщи, че това несъгласие не е използвано.Така акциите на Община Варна бяха добити от „ Пълдин туринвест ” АД ”, сподели Михайлов ”.

По този метод морската община стана акционер в " Пълдин туринвест " АД, като тя  придобива 8,4% от акциите. Тези на Георги Гергов ще паднат на 68,7%, а на Община Пловдив до 22,9%. От тази смяна обаче „ Пълдин туринвест ” ще има близо 79% от акциите на Панаира против 20% на страната.

От Община Пловдив разясниха, че ще се срещнат с решението и в случай че им разрешава законът ще го апелират в съда.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР