На 97 години почина Шоичиро Тойода, един от най-значимите автомобилни

...
На 97 години почина Шоичиро Тойода, един от най-значимите автомобилни
Коментари Харесай

Почина Шоичиро Тойода, човекът зад Lexus, Prius и експанзията на Toyota в САЩ

На 97 години умря Шоичиро Тойода, един от най-значимите автомобилни мениджъри за предишния век в света. Той е наследник на създателя на Toyota Кийчиро Тойода и татко на Акио Тойода, който след дни ще отстъпи поста изпълнителен шеф на компанията и ще стане президент.

Шоичиро Тойода ще остане в историята с доста значими планове и нововъведения, като тук ще споменем три от тях. Той е индивидът, създал и стартирал Lexus, моторът зад революционния Prius и създателят на тактиката за агресия на марката на пазара в Съединени американски щати, до наскоро най-големият по-значимост на планетата.

Причината за гибелта е сърдечна непълнота, разгласи компанията в публично известие. Той ще бъде заровен в стеснен фамилен кръг, а обществено отдаване на респект е планувано за по-късна дата.
Шоичиро Тойода е отпред на фамилната си компания през 80-те години на предишния век - доста сложен и напрагнат интервал, белязан от търговски войни и стопански земетресения.
Той представляваше клана Тойода в Борда на компанията в продължение на 57 години, което го прави най-дълго управлявалият шеф.
Неговият мандат като президент на японския колос от 1981 до 1992 година беше незабравим с навлизането на Toyota с произвеждане в Северна Америка и даването на живот на първокласната марка Lexus.
Първото оказа основно значение през днешния ден компанията да е на върха по продажби, а към момента и по надеждност. Когато напуща управителния пост през 1992 година, 40 на 100 на продажбите в Съединени американски щати са на коли, направени там. През 2007 година беше приен в Автомобилната зала на славата в Диърборн, Мичиган.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР