На 91-годишна възраст почина легендарната украинска гимнастичка и заслужил треньор

...
На 91-годишна възраст почина легендарната украинска гимнастичка и заслужил треньор
Коментари Харесай

Отиде си легенда на художествената гимнастика

На 91-годишна възраст умря именитата украинска гимнастичка и заслужил треньор по художествена гимнастика Албина Дерюгина, оповестиха от Националния олимпийски комитет на Украйна.

" С огорчение оповестяваме, че на 91-годишна възраст спря сърцето на легендата на международната художествена гимнастика, воин на Украйна, член на Изпълнителния комитет на НОК на Украйна, заслужил треньор Албина Николаевна Дерюгина ", обявиха от централата.

Дергина е и някогашен президент на Федерацията по художествена гимнастика на Украйна.

" Починала е Албина Дерюгина, дълготраен основен треньор на Съюз на съветските социалистически републики и до 80-е години основен треньор на Украйна. Велик треньор, постигнал всичко в спорта! Уникален възпитател, до който се допрях на 16-годишна възраст за няколко дни, имайки опция да следя тренировките й. Респектираща жена и персона, която до дъно отстояваше възгледите си за една мощна, само че красива художествена гимнастика. Жена, която имаше и ще има вечно уважението на международната художествена гимнастика.  Албина Дерюгина има доста особено място в съзнанието и сърцето ми! Поклон, за всичко, което сътвори и завеща на художествената гимнастика! Поклон! Светлина на душата й! ", написа във Facebook президентът на БФХГ Илиана Раева.

Тя изпрати съболезнователна депеша до щерка й Ирина Дерюгина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР