На 9 юни - Международен ден на архивите - в

...
На 9 юни - Международен ден на архивите - в
Коментари Харесай

Пазарджишката общественичка Цветанка Иванова получи Почетна ...

На 9 юни - Международен ден на архивите - в изложбената зала с непрекъсната експозиция на поета Теодор Траянов на Държавен списък Пазарджик означи този ден с церомония по награждаване на донор и четец за 2020 година Ръководителят на архива госпожа Ненка Иванова приветства гостите - представители на културните институции в града ни и благодари, че дружно с Регионален исторически музей, Регионална библиотека " Никола Фурнаджиев " съхраняват документалната и културна история на Пазарджик и района.

От 2016 година Архивът има традиция да номинира четец, другар и донор за годината. Почетна грамота за донор на 2020 година получи госпожа Цветанка Иванова - изявен държавник и активист, ръководител на Общински комитет " Васил Левски ", предоставила документите на Комитета от учредяването му през 1991 година до 2019 година Новият фонд към ДА-Пазарджик съдържа Решение за основаване, Проекто правилник и Устав, преписка, материали от празнувания и от научна конференция, отдадена на Апостола на българската независимост.

Г-жа Цветанка Иванова, която е и ръководител на Читалище " Пробуда " - Пазарджик, благодари за премията и показа, че намира нещо алегорично в това да я получи на 9 юни - дата близка до датата на учредяването на Комитета " Левски " в Пазарджик 13 юни. Благодари на гостите, измежду които учредителя на Комитета и доайен на културата в града ни господин Александър Арнаудов, и сегашните членове на Управителния съвет на Комитет " Левски " - Борис Хаджийски, шеф на РИМ, и Лъчезар Риков, шеф на Република България " Н. Фурнаджиев ". Домакините на събитието си пожелаха да пребъде активността на комитета и да комлектуват дигителен списък и нови описи. Отбелязването на дата 9 юни, включена и в календара на ЮНЕСКО като международен ден на архивите и архивистите, продължи с цифрова галерия, отдадена на 105 година от рождението на известният български книжовен историк, критик, журналист, публицист и преводач Иван Сестримски, чийто персонален фонд е оголен през 1988 година

Зорница Баракова, секретар на Читалище " Пробуда " - Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР