На 9 октомври от 12.00 часа, в централно фоайе на

...
На 9 октомври от 12.00 часа, в централно фоайе на
Коментари Харесай

ВМА ще отбележи Европейската седмица на донорството

На 9 октомври от 12.00 часа, в централно предверие на Военномедицинска академия ще бъде маркирана Европейската седмица на донорството.
Целта на акцията е поощряване на разискванията, свързани с тематиката и даване на информация по отношение на донорството и трансплантацията на органи на обществеността, оповестиха от болничното заведение.
„ Дървото на живота” в памет на донорите /намиращо се в централното предверие на ВМА/ ще бъде допълнено със 7 имена на хора, изгубили живота си от началото на 2017 година и чиито дарени органи са дали късмет за живот на пациенти във Военномедицинска академия.
Събитието ще бъде намерено от полк. проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. Ще участват още полк. проф. доктор Румен Попов, д.м.н. – заместник-началник нан ВМА; проф. Любомир Алексиев, шефът на Изпълнителната организация по трансплантация доктор Мариана Симеонова; проф. Никола Владов - шеф на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология към ВМА, проф Крум Кацаров – шеф на Клиника по гастроентерология; представители на Военновъздушни сили, чиито екипи са неизменима част от редица донорски ситуации; представители на най-голямата мотоорганизация в България „ Sofia Riders”, сътрудници на ВМА в осведомителната акция за поощряване на донорството; както и пациенти, трансплантирани във ВМА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР