На 9 и 10 октомври Отделението по анестезиология, реанимация и

...
На 9 и 10 октомври Отделението по анестезиология, реанимация и
Коментари Харесай

Харвардски преподавател демонстрира анестезия под ултразвуков контрол в МБАЛ „Света Анна – Варна“

На 9 и 10 октомври Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ се трансформира в спонтанна Школа по районна упойка.

Водещ преподавател бе преподавателят от Харвард и завеждащ секцията по районна и ортопедична упойка в болница „ Бригъм “ в Бостън - доктор Камен Власаков.

Пред 15-ина анестезиолози от отделението на варненския „ Пирогов ” в първия ден на тематичния Workshop доктор Камен Власаков демонстирира на модели техники за районна упойка под ултразвуков надзор на горен крак и гръдна стена. Във втория ден, 10-и октомври, практикуващият и преподаващ в Харвард повече от 20 години български доктор приложи демонстрираната техника за районна упойка върху пациент от оперативния контингент на МБАЛ „ Света Анна – Варна “.

Асистент на доктор Камен Власаков бе неговият брат доктор Валентин Власаков, шеф на ОАРИЛ в „ Света Анна – Варна “. Двамата анестезиолози са синове на един от създателите на модерната реанимация в страната доктор Власаки Власаков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР