На 85 години почина британският актьор Дейвид Проуз, придобил световна

...
На 85 години почина британският актьор Дейвид Проуз, придобил световна
Коментари Харесай

Отиде си Дейвид Проуз, актьорът зад маската на Дарт Вейдър

На 85 години умря английският артист Дейвид Проуз, придобил международна популярност с ролята на Дарт Вейдър от истинската трилогия " Междузвездни войни ".

Той си отиде от този свят след малко боледуване, оповестява Би Би Си, като се базира на сътрудника му Томас Боуингтън.

Когато е поканен за фотоси от режисьора Джордж Лукас, Проуз към този момент е бил прочут културист и тежкоатлет. Роденият в Бристъл артист притежаваше внушителна физика и растеж 1.98 м. Ролята на Дарт Вейдър обаче е озвучена от Джеймс Ърл Джоунс, защото самият Проуз просто не звучи задоволително заплашително. Това вечно пося раздори сред правилните почитатели на трилогията в разногласието им кой в реалност въплъщава водача на Тъмните космически сили.

Режисьорът Джордж Лукас вижда Проуз след присъединяване му като телохранител в " Портокал с часовников механизъм ", само че се колебае дали да наеме Прауз за ролята на Дарт Вейдър или на Чубака. Актьорът упорства за Вейдър, тъй като " хората постоянно помнят неприятните герои ".

" Нека силата да бъде с него вечно " - споделя Боуингтън след кончината на Проуз и го назовава " воин в живота ни ". По думите му загубата е " същинска, дълбока и сърцераздирателна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР