На 8 март 2024 г. започнаха безплатните курсове за основни

...
На 8 март 2024 г. започнаха безплатните курсове за основни
Коментари Харесай

Започнаха безплатните курсове за основни цифрови умения по глобалната програма „Women in tech”

На 8 март 2024 година започнаха безплатните курсове за съществени цифрови умения по световната стратегия „ Women in tech ”. Програмата е част от меморандум за съдействие сред Министерството на труда и обществената политика, Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи и Хуауей Технолоджис България. Тя има за цел да понижи неравенството в цифровия бранш посредством даване на безвъзмездни курсове за базови цифрови умения на безработни дами или тези, които търсят преквалификация.

„ Поздравявам ви за силата и упоритостта да се включите в програмата „ Жените в технологиите “, тя ще ви даде самочувствие. Вие сте водачи, амбициозни хора, които не се оставят на всекидневието да ги гълтам, а непрестанно търсят нови благоприятни условия за развиване. Ние, дамите, сме борбени, желаеме да бъдем най-хубавите “, сподели вицепрезидентът на Република България, Илияна Йотова, пред първите курсисти на програмата. Всеки месец, до края на годината,  дамите, записали се за образованието, ще имат опция да се срещат с друг дипломат на програмата – жена, която е сполучлива в нейната роля.

„ Искам да изкажа голямото си удовлетворение, че за извънредно къс период успяхме да генерираме толкоз огромен интерес “

Това съобщи ректорът на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, проф. Миглена Темелкова. Тя посочи, че са се записали над 600 дами. „ Много се веселя, че ще бъдете част от нашите четири пилотни групи и групата онлайн за дамите, които живеят отвън София. Бих желала да благодаря на посланичките на самодейността и особено на госпожа Йотова. Всеки месец една от тях ще бъде тук като патрон на образованието. Избрали сме дами за образец, дами вдъхновителки “, сподели още домакинът на събитието проф. Темелкова.

Рая Гунчева, шеф на отдел „ Връзки с обществеността “ в Хуауей Технолоджис България ЕООД, приветства с добре пристигнали първата група дами, започващи своето образование по съществени цифрови умения. Тя им пожела новите познания да им донесат позитивна смяна и страсти в живота им.

Групите са лимитирани до 10 души. Целта е по-доброто образование и реализиране на самостоятелен метод към всеки записал се. Занятията в един курс се организират в продължение на 5 следващи седмици по особено готова стратегия. Тя обхващаща тематики от основите до високотехнологичния свят на програмирането и нововъведенията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР