На 8 април започна изпълнението на последния етап от реконструкцията

...
На 8 април започна изпълнението на последния етап от реконструкцията
Коментари Харесай

Кметът Ст. Баненски: Започна изпълнението на амбициозната програма на община Банско, стартира последният етап от ремонта на ул.Пирин

На 8 април стартира осъществяването на последния стадий от реконструкцията на ул. “Пирин “ и построяването на подземната инфраструктура. Това е най-големият стадий - от ул. “Петко Р. Славейков “ до ул. “Христо Матов “. Първият подетап е работата в правата от ул. “Петко Р. Славейков “ до ул. “Еделвайс “ (Дуцината чешма).
Едновременно с ул. “Пирин “, започва работата и по реорганизация на ул. „ Захари Стоянов “. Нейният първи стадий е от кръстовището с ул. „ Отец Паисий “ (магазин „ Грош “) до пл. „ Оборище “ (игрището на Костей блата).

Това заяви кметът на Банско Стойчо Баненски, който апелиракъм жителите и притежателите на търговски и други обекти на посочените улици да освободят навреме тротоарите и уличното платно от всевъзможни предмети и материали.Община Банско ще осъществя през актуалната година амбициозна капиталова стратегия, една от чиито съществени цели е трайното възстановяване на селищната инфраструктура. Етапно ще бъдат реконструирани и ремонтирани уличната мрежи във всички обитаеми места в общината.
Безспорно, реконструкцията на улиците, изключително на съществени в гр. Банско като „ Пирин “, „ Захари Стоянов “, „ Солун “ и други, изискват доста добра организация на работата и прецизно съблюдаване на периодите. Това е ангажимент на Общинска администрация, фирмите-изпълнители и, не на последно място, на живущите и на притежателите на търговски обекти. Целта е да се стартира безпрепятствена активност с техника и работна ръка още от първия ден по график за всеки от обектите, тъй че да можем да ги приключим в границите на строителния сезон и преди началото на идващия зимен туристически сезон.
Уважаеми съграждани, апелирам да имате поради, че по време на реконструкциите и ремонтите, ще има някои неудобства при достъпа до парцелите Ви, а в избрани интервали той ще бъде вероятен единствено пеша. моли кметът Баненски.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР