На 8 април милиони хора в Северна Америка ще станат

...
На 8 април милиони хора в Северна Америка ще станат
Коментари Харесай

Милиони хора в Северна Америка ще станат свидетели на редки небесни явления при пълното слънчево затъмнение

На 8 април милиони хора в Северна Америка ще станат очевидци на слънчево затъмнение, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Повечето хора концентрират вниманието си върху двете небесни тела, само че тези, които гледат в друга посока, също могат да видят рядко появяващи се гледки. Ако човек огледа към хоризонта по време на цялостното слънчево затъмнение, ще стане очевидец на разпръскването на цветовете на изгрева и залеза във всички направления. Този 360-градусов безоблачен резултат е породен от слънчевата светлина в зоната отвън посоката на затъмнението и продължава толкоз време, колкото Слънцето е изцяло прикрито от Луната. 

Луната ще трансформира деня в нощ, само че тъмнината ще покаже звездите и планетите в небето. Слънчевото затъмнение ще направи забележими Венера и Юпитер, които ще бъдат близо един до различен, както и до Слънцето на 8 април. Ще могат да се видят и горещите газове, обграждащи Слънцето. 

Възможно е някои фенове на затъмнението даже да съумеят да видят линия, оставена от астероид. 

Един от редките явления по време на цялостно слънчево затъмнение са бягащите сенки. Това са тънки вълнообразни линии от редуващи се мрак и светлина, които се следят върху гладки повърхности преди и след затъмнението, оповестява НАСА. Някои хора даже назовават тези сенки змии, защото линиите наподобяват на влечуги, които се извиват по земята.

Този феномен не се случва при всяко затъмнение, тъй че не е обезпечено, че ще бъде забелязан на 8 април. Ако въпреки всичко сенките се появят, те могат да бъдат видени директно преди и незабавно след цялостното затъмнение. Бягащите сенки са предизвикателство за фотографите, по тази причина е добре искащите да ги снимат да се снабдят с бял картон или бял чаршаф в зоната на наблюдаване. Сенките могат да бъдат видени върху снежна завивка. 

По време на цялостно слънчево затъмнение температурите могат да се намалят с няколко градуса, оповестяват от НАСА.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР