На 77-годишна възраст почина съоснователят на Eagles Ранди Майснер. В

...
На 77-годишна възраст почина съоснователят на Eagles Ранди Майснер. В
Коментари Харесай

На 77-годишна възраст почина съоснователят на The Eagles Ранди Майснер

На 77-годишна възраст умря съоснователят на Eagles Ранди Майснер. В известие, оповестено в уеб страницата на групата, като причина за гибелта му се показват затруднения от белодробно заболяване.

Басистът e роден на 8-и март 1946-а в Скотс Блъф, Небраска. Той се причислява към Глен Фрей, Дон Хенли и Бърни Лидън при образуването на истинския състав на бандата през 71-а, само че заради безсилие я напуска на върха на нейната известност - шест години по-късно, малко откакто албумът " Hotel California " и едноименният сингъл стават големи шлагери. Въпреки това е въведен дружно с всичките седем нейни членове в Залата на славата на рокендрола в края на 90-те.

Музикалната кариера на Mайснер стартира с групата Stone Canyon на Rick Nelson като техен вокалист и басист. По-късно се причислява към кънтри-рок групировка като басист, преди сформирането на Eagles. Той способства за някои от най-емблематичните песни на групата, като получава самопризнание за работата си по албумите: " Eagles, " " Desperado, " " On The Border ", " One of these nights " и " Hotel California ".

Освен че свири на бас, музикантът е прочут и с вокалите си в песента " Take It to the Limit ", която е включена в албума от 1975 година " One of these Nights ". Заедно с бандата той продължава да основава известните шлагери " Tequila Sunrise " и " Peaceful Easy Feeling ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР