На 7 януари в двора на бургаското начално училище Михаил

...
На 7 януари в двора на бургаското начално училище Михаил
Коментари Харесай

В Бургас садят елхи, останали след празниците


На 7 януари в двора на бургаското начално учебно заведение " Михаил Лъкатник " ще бъдат засадени живи коледни дръвчета, които са били употребявани за декорация по празниците. Акцията се провежда от съдружие " Зелена Странджа ", което се е подготвило с инструменти, професионални препоръки и помощ при засаждането, оповестява Българска телеграфна агенция.  

Организаторите предизвестяват, че при неподходящи климатични условия като минусови температури, дъжд или сняг, акцията ще бъде отсрочена за друга дата.

Инициативата е част от акцията " Жива елха ", която сдружението с нестопанска цел провежда годишно към този момент от към пет години, разясни нейният ръководител Владимир Димитров.

Той посочи, че всяка от акциите до момента се е провеждала в квартални и учебни градинки в Бургас. При всяка се засаждат приблизително сред 10 и 15 дръвчета, а присъединяване взимат сред 20 и 30 души, които, въпреки и да не носят дръвче, се включват с помощ. Последната им сходна акция при започване на 2022 година се организира в двора на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в морския град, добави той.

От " Зелена Странджа " поучават преди да бъдат донесени за засаждане, дръвчетата да бъдат огледани. " Ако на иглолистното дърво му падат игличките (листата) и общият му външен тип е посърнал - жълтее, има оголени клончета - то, за жалост, евентуално не е издържало на напрежението и няма смисъл да го засаждате. Ако към момента е свежо зелено и не му падат игличките, го изкарайте на хладно място (тераса, веранда, двор), само че не и на негативни температури. Полейте го щедро с вода и помислете къде ще го засадите в околните дни ", предлагат те.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР