На 7 декември 1941 година японски бомбардировачи разрушават почти целия

...
На 7 декември 1941 година японски бомбардировачи разрушават почти целия
Коментари Харесай

Ужасяващото нападение над Пърл Харбър по минути

На 7 декември 1941 година японски бомбардировачи унищожават съвсем целия Тихоокеански флот на Съединени американски щати в Хавай.

При нападенията умират над 2 400 американци.

Японците правят нападенията без предизвестие и без да са оповестили война. Пърл Харбър се трансформира в контузия за Съединени американски щати, която по този начин и не съумява да зарасне десетилетия наред.

"Въздушна офанзива против Пърл Харбър! Това не е обучение! ". Tова известие идва във Вашингтон в 13:57 часа локално време на 7 декември 1941 година. Съобщението обаче е окончателно закъсняло.

От повече от 20 минути японски бомбардировачи обстрелват бойните кораби, кръстосвачите и миноносците на американския Тихоокеански флот в Хавай. Всички неразрушени плавателни съдове стават цел на втората вълна бомбардировки, при която са атакувани бойните кораби "Аризона ", Калифорния ", Оклахома " и "Западна Вирджиния ".

При тази офанзива изгарят и 350 американски самолета. Казват, че американският президент Рузвелт блъснал с пестник по масата, когато научил новината и споделил: "За Бога! Да разрушат американски самолети и то на земята! ".

Във видеото горе вижте какво още споделя за нападението над Пърл Харбър.

За още сходни видеа последвайте канала на във.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР