На 6-ти декември 2017 г. се проведе извънредно Общо събрание

...
На 6-ти декември 2017 г. се проведе извънредно Общо събрание
Коментари Харесай

Общото събрание на акционерите на Обединена Българска Банка АД одобри вливането на СИБАНК ЕАД в ОББ

На 6-ти декември 2017 година се организира изключително Общо заседание на акционерите на ОББ, на което акционерите утвърдиха вливането на СИБАНК в ОББ. След приемането на позволение за вливане от Българската национална банка (БНБ) и вписването на вливането в Търговския указател към Агенция по вписванията, ще съществува единствено едно юридическо лице – Обединена Българска Банка АД.

В Общото заседание взеха присъединяване представители на KBC Банк – мажоритарен акционер на ОББ и едноличен притежател на капитала на СИБАНК.

По време на събранието бяха утвърдени препоръчаният контракт за вливане, както и отчетът на управителния съвет на ОББ по отношение на вливането. В резултат на вливането ще бъде повишен капиталът на ОББ със 17 874 239 лв.. Размерът на нарастването не е по-голям от чистата стойност на имуществото на СИБАНК, което в следствие от вливането ще премине в ОББ. Сред решенията утвърдени от Общото заседание, е и смяна на адреса на ръководство на ОББ. Новият адрес на ръководство на ОББ съответствува с адреса на ръководство на СИБАНК – гр. София 1463, регион Триадица, бул. Витоша 89 Б.

Решение със сходно наличие, което утвърждава вливането на СИБАНК в ОББ, беше взето от KBC Банк, в качеството му на едноличен притежател на капитала на СИБАНК.

Двете решения ще бъдат предоставени на Българска народна банка, която се чака да се произнесе по цялостния комплект с документи, касаещи вливането в първите месеци на 2018 година

След привършване на процедурата по вливане на СИБАНК в ОББ ще съществува единствено едно юридическо лице – Обединена българска банка АД, а клиентите на СИБАНК ще станат клиенти на ОББ. Дейността на СИБАНК ще се приключи без разпродажба, като цялото й имущество ще премине към ОББ, която ще стане неин повсеместен приемник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР