На 6 септември чухме три послания. Първото е на за

...
На 6 септември чухме три послания. Първото е на за
Коментари Харесай

Анализатори: Протестът бетонира Борисов въпреки грешките му

На 6 септември чухме три послания. Първото е на за обединяване против " шайката ", второто е на за обединяване изобщо - " дайте да не разединяваме нацията ", и на, който сподели " обединяването е да седнете вие двамата и да се разберете ". Това сподели по политологът Първан Симеонов.

" И трите неща са правилни. Това, което най доста ме тормози е, че се оформят две неголеми агитки и те слушат единствено себе си и имат вяра единствено на себе си, а през това време непредубедената аудитория ще стартира да извръща взор ", разяснява Първанов.

" Не бих се серпантина на съответната обстановка на 6 септември, колкото на този прочувствен градус, този прочувствен звук, който мощно ме смущава. Не знам за какво в политиката рациото отива надалеч обратно и всички сме едно русло на емоционалност, която не можем да овладеем ", сподели на собствен ред социологът Мира Радева. " Съвършено ясно е, че нашият политически модел е в тежка рецесия, единствено че когато имаш съществени проблеми, тяхното решение мъчно става с кряскане, както е и в едно семейство ", добави тя.

Първан Симеонов изрази мнение, че към този момент обществото симпатизира на митинга, само че това можело да се промени.

" Протестът бетонира Бойко Борисов. Това е парадоксално, само че той по този начин е притиснат в ъгъла, че няма по какъв начин да стигна до вратата ", съобщи Първанов. Според него за премиера спорът сега е изведен на полето на " игра на достойнството " и е късно да се приказва за оставката му.

Борисов недоумява от кое място му пристигна това. Той смяташе, че 2020 година ще му бъде за тур за аплодисменти, още повече че имаше висок ситуационен рейтинг от рецесията с ковид, сподели Първанов.

" Борисов направи доста неточности с несъразмерния напън и упоритост във връзка с ковид. И цялостната конюнктура на забрани изнервя хората ", счита пък Мира Радева.

По нейното мнение дебатът за конституция би трябвало да се изнесе отвън Народното събрание, който не се употребява с високо доверие. " Този план не носи смяната, която хората чакат ", счита Радева.

Първанов направи паралел с митинга през 2013 година, когато множеството арт акции са го довели до това да изгуби своята заостреност, в този момент уредниците са избегнали това посредством радикализацията му на 2 септември, само че това въпреки това е отблъснало част от непредубедените и в този момент е може би добре уредниците на недоволството да се върнат тъкмо към такива пърформанси като през 2013 година

Борисов чака митингът да се изтощи, партизира и омаломощи, а това е изцяло допустимо. Радев също е в мощна позиция и може да " налива гориво " в гражданското неодобрение, означи политологът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР