На 50-годишна възраст почина Елена Пампулова-Бергоми. Това съобщиха от Българската

...
На 50-годишна възраст почина Елена Пампулова-Бергоми. Това съобщиха от Българската
Коментари Харесай

Почина Елена Пампулова - забъркана в схемите на Брендо!

На 50-годишна възраст умря Елена Пампулова-Бергоми. Това оповестиха от Българската федерация по тенис. Елена е щерка на многократните републикански първенци по тенис Емилиян Пампулов и Любка Радкова.

Тя има една купа от шампионатите на WTA на сингъл и 3 на двойки, 12 трофеи от шампионатите на ITF на сингъл и 8 на двойки. През 1996 година доближава до номер 69 в международната класация.

Елена Пампулова-Бергоми е дългогодишна националка на България за Фед Къп и единствената българска тенисистка, която е печелила купата от шампионат на WTA, с изключение на трите сестри Малееви и Цветана Пиронкова. Софиянката победи на шампионата в Сурабая (Индонезия) през 1994 година.

Пампулова – Бергоми има участия в шампионати от Големия шлем, както и в олимпийския шампионат в Барселона през 1992-ра година.

През 1991 година се омъжва за Аксел Вагнер, само че на 25-годишна възраст остава вдовица.

През юли 2006 година Елена се омъжва за дългогодишния си другар швейцареца Кристиян Бергоми. През март 2008 година се ражда синът им Алекс.

Миналата година тя беше забъркана в скандал дружно с името на Брендо - беше една от подсъдимите, забъркани за изпраните пари на Евелин Банев в Швейцария. Българката, някогашна служителка на банката, е посочена от швейцарската прокуратура единствено с инициала Е. Тя персонално приемала куфарчетата с пари, в началото доставяни от самия Евелин Банев и колегата му Константин Дишлиев.

През февруари швейцарски съд повдигна на втората по величина банка в страната Credit Suisse обвинявания в пране на пари на хипотетична българска незаконна група за трафик на кокаин. Става дума за близо 140 милиона франка, някои от които са били пренасяни с куфари.

Според прокурорите банката и една от някогашните й служителки не са взели всички нужни ограничения, с цел да предотвратят опцията хипотетичните наркотрафиканти да укрият и да изперат пари в брой сред 2004 година и 2008 година

Пред съда една от подсъдимите разказала за връзките си с Евелин Банев и двама негови съдружници, също упрекнати от швейцарската прокуратура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР