На 5 юни – Световния ден на околната среда, от

...
На 5 юни – Световния ден на околната среда, от
Коментари Харесай

„Синя акция“ и детска изложба във варненски музей за Световния ден на околната среда

На 5 юни – Световния ден на околната среда, от 11:00 часа във Военноморския музей във Варна ще бъде открита изложбата с детски рисунки „ За да има море и на следващия ден “.

Тя е финалният стадий от проведения от ВММ конкурс в поддръжка на опазването на околната среда и Черноморското крайбрежие. Най-добрите произведения, селектирани от тричленно жури с ръководител художникът Димо Миланов, ще получат награди, обезпечени от магазините за арт материали „ Слънчоглед “, акционерно сдружение „ Поддържане чистотата на морските води “, рекламна организация „ Уеб концепция “ и магазини „ Фен зона “.

През целия ден Военноморският музей ще бъде хазаин на „ синя акция “ .

Всеки, който донесе ненужните си пластмасови бутилки и кенчета, ще получи картичка с рисунка, взела участие в състезанието, и информация за методите за понижаване на потреблението на естествените запаси, ограничението на отпадъците и тяхното преработване. Вредният за морето и околната среда боклук ще бъде извозен и рециклиран от компания „ Елбимекс “, която също дава част от премиите за дребните художници.

От организацията „ Пауър Джъмп “ ще се включат със специфични „ шишеяд “ и кен преса, с помощта на които по забавен и занимателен метод децата ще се учат по какъв начин да улеснят процеса на обновяване на суровините.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР