На 5 юли м.г. 35-годишният мъж, седнал зад волана на

...
На 5 юли м.г. 35-годишният мъж, седнал зад волана на
Коментари Харесай

Показанията на Семерджиев пред съда: Не помнел сблъсъка, не бил дрогиран, не е шофирал джипа

На 5 юли м.г. 35-годишният мъж, седнал зад кормилото на първокласен джип " Ауди ", опустоши такси на кръстовището на бул. " Черни връх " и ул. " Свети Наум " с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция " Европейски съюз ". От мощния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади дами, които по това време са се движили по тротоара - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те починаха на място.

" Спряха ме за инспекция и ме тестваха за опиати. Не ме задържаха и аз си потеглих, тъй като никой не ме задържа. Не бях използвал, не знам за какво пробата е позитивен. Не знам за какво не отидох на кръвна проба ", сподели още Семерджиев. 

Пред съда той изясни, че имал шофьорска брошура от Швейцария, само че не помнел през коя година се е явил на изпит в непознатата страна.

" Нямам българска шофьорска брошура. Мисля, че в Цюрих ми издадоха брошура. Вероника Никифорова беше с мен и видя по какъв начин ми издават книжката, ние бяхме дружно. Човек ми я даде в Швейцария тази брошура. Това беше от дълго време и не мога да се сетя къде тъкмо. Представи се за длъжностно лице ", сподели подсъдимият.

Семерджиев твърди, че няма мемоари за вечерта на злополуката на столичния бул. " Черни връх ". 

" Имам мемоари до случая. Може би управлявах " Ауди " -то с немска регистрационна табела. Имам от къде да я взема, не е издадена от подобаващ орган. Правя фотоси на коли, които давам чартърен. И, с цел да наподобява, че имам повече коли, употребявам тази табела. Знаех, че ме търсят поради прекъсването в Студентски град, разбрах от от мои източници. Не съм употребявал опиати в деня на злополуката, както и предните дни. Във въпросното " Ауди " не съм пренасял опиати. Може да съм возил познати, които използват опиати, само че не знам съответно кой. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил ", продължи да изяснява 35-годишният мъж.

Той каза още, че не е виждал показаните му на фотоси опиати, открити в автомобила му.

" Не управлявах аз автомобила сега на злополуката. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на " Макдоналдс " и той ръководи няколко минути до случая. В колата бяхме водачът, аз и още две девойки ", призна Георги Семерджиев.

Преди обясненията му съдът изслуша две експертизи, които демонстрират с каква скорост е станал ударът, при който починаха две девойки. Едното е умряло сега на удара, поради несъвместима с живота контузия, а другото - минути по-късно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР