На 5 декември е Международният ден на доброволеца, с което

...
На 5 декември е Международният ден на доброволеца, с което
Коментари Харесай

Пожарната в Монтана обяви отворена телефонна линия за Международния ден на доброволеца

На 5 декември е Международният ден на доброволеца, с което ще отдадем респект и почитание към хората, посветили се на доброволната идея да оказват помощ безплатно.
Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” – Монтана афишира отворена телефонна линия във връзка Международния ден на доброволеца.
На 4 декември /петък/ от 10 до 12 часа жителите може да се осведомят за активността на доброволците по пожарна сигурност и отбрана на популацията и за това по какъв начин може да станат доброволци на телефон 096 301 606.
На територията на област Монтана са регистрирани 10 доброволни формирования по пожарна сигурност и отбрана на популацията към общините, като общият брой на доброволците е 118. В развой на създаване е и доброволното формирование към община Лом.
Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” – Министерство на вътрешните работи взаимно с „ Националната асоциация на доброволците в Република България” (НАДРБ) провежда във връзка Международния ден на доброволеца конкурс в три катагории: „ Награда на публиката”, „ Доброволно формирование на годината” и „ Личност на годината”.
Доброволните формирования към общините може да се включат в състезанието за „ Награда на публиката” и „ Доброволно формирование на годината” със фотоси и видео материали от действия, който доброволците са правили през 2020 година – гасене на пожари; действия, свързани с оказване на помощ на популацията при естествени бедствия; осъществяване на стерилизация в закрити пространства и открити пространства, свързани с ограничение на пандемията от Ковид-19. В категорията „ Личност на годината” може да се предлагат, както доброволци, по този начин и всеки жител, подкрепил с активността си развиването на доброволчеството.
Срокът за показване на снимков и видео материал, както и предложенията за номинация за „ Личност на годината” е 14.12.2020 година, на e-mail:
Материалите ще се разгласяват във фейсбук страницата на НАДРБ на 15.12.2020 година Гласуването е намерено до 19.01.2021 година
Победителите ще бъдат оповестени на 20.01.2021 година, а награждаването ще се реализира на годишния конкурс „ Пожарникар на годината”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР