На 5 април 2023г. турски гражданин е опитал да пренесе

...
На 5 април 2023г. турски гражданин е опитал да пренесе
Коментари Харесай

На ГКПП - Лесово заловиха контрабанда на търговски стоки

На 5 април 2023г. турски жител е опитал да придвижи през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово, обл. Ямбол,  контрабандна стока за 477 449 лв.. Търговските артикули са в огромни размери и п редставляват парфюми и шапки . Турският жител Х.Й. е пътувал от Турция към България и е управлявал тежкотоварен камион с румънска регистрация, когато е минал през пропускателния пункт. Пред митническата работа на границата той е заявил, че транспортира памучна прежда.

Товарният камион е обособен за инспекция със профилирана рентгенова инсталация. При инспекцията, митническите чиновници са открили разминаване сред заявената стока и стоката в ремаркето. Подредбата на кашоните с памучната прежда е била единствено в задната част на товарното помещение и са били подредени по метода вид " запушалка " , а останалата част от товара съдържа 450 кашона с недекларирани общо 43 576 броя парфюми и тоалетни води, също и 1180 текстилни шапки с козирка . Стоките са с обозначения на световноизвестни марки .

На турският жител Х.Й. е повдигнато обвиняване и по искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Определението на Окръжен съд - Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.
 Хванаха 1800 парфюми менте на Дунав мост - Видин
Хванаха 1800 парфюми менте на Дунав мост - Видин

Стоките били скрити измежду здравно оборудване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР