На 40-годишна възраст вчера внезапно почина журналистката Надежда Кехайова. С

...
На 40-годишна възраст вчера внезапно почина журналистката Надежда Кехайова. С
Коментари Харесай

Почина журналистката Надежда Кехайова


На 40-годишна възраст през вчерашния ден ненадейно умря журналистката Надежда Кехайова.

" С огромна тъга Ви уведомяваме, че през днешния ден 5.11.18, Надето умря ", написа братът на журналистката в профила й във Facebook.

Според неофициална информация, Надежда Кехайова е умряла от инфаркт.

" Нашето Наде си потегли към един по-добър свят. Както сподели една нейна другарка потегли, както живя - ненадейно. Както избухваше в смях или както подпалваше колата и хукваше нанякъде. Лек път, Наде. И не забравяй да ни снимаш някое облаче " написа на стената й сътрудника Николай Стоянов.

Родена на 26 април 1978 година, Кехайова е приключила е българска лингвистика (2002 г.) в Пловдивския университет " П. Хилендарски ". В продължение на 10 години разгласява материали, мнения и разбори във вестници, осведомителни организации и Българската национална телевизия.

От 2002 година е продуцент на телевизионното съревнование " Минута е доста ", а от 2007 година и на предаването " За един час ", предавано по стратегия " София " на Българското национално радио. Автор е на редица документални филми и продуцент на документални и късометражни игрални филми като " Колко си прекрасен ", награден за най-хубава основна мъжка роля на Международния фестивал в Мадрид, 2016 година

Носител е на 8 награди за публицистика, Първа премия за най-хубав документален филм " Европа за нас: Програма Сократ " на Медиен фестивал за европейския път на България " Българската Европа ", Русе 2005 година и 2 като тв продуцент и създател на уеб страницата на " Минута е доста ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР