На 4 май 2023 г., четвъртък, от 10:00 часа, ще

...
На 4 май 2023 г., четвъртък, от 10:00 часа, ще
Коментари Харесай

Утре правят първа копка на паметника на Гунди

На 4 май 2023 година, четвъртък, от 10:00 часа, ще бъде направена първа копка на терена, върху който ще бъде построен монумент на Георги Аспарухов-Гунди, в столичния регион " Слатина ". Поводът е навършването на 80 години от рождението на именития български футболист.

Церемонията ще се организира в парк " Гео Милев ", покрай входаоткъм ъгъла на ул. " Калиманци " и ул. " Георги Обретенов ". Точните координати на мястото можете да намерите тук:

Проектът за паметника е направен от Инициативен комитет " Привърженици на ФК " Левски " и цялостното финансиране е обезпечено от тях. Инициативата се реализира с поддръжката и дейното подпомагане на кмета на регион " Слатина " Георги Илиев.

Предвидено е паметникът да бъде ситуиран на изкуствено построена прерязана могила, чиято най-висока точка е 120 см., тъй че да се впише в ландшафта на съществуващия терен, а самата скулптура да е с височина 240 см. Предвижда се още забележимите елементи на могилата да бъдат покрити от нова декоративна храстовидна и увивна растителност.

На събитието ще бъде сложена табела с архитектурната скица на паметника, както и визуализация на приключения му тип.
 От Левски ще поднесат венци и цветя пред паметника на Гунди
От Левски ще поднесат венци и цветя пред паметника на Гунди

На 4 май, от 12:30 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР