На 4 и 5 септември, от 13.00 ч. в с.

...
На 4 и 5 септември, от 13.00 ч. в с.
Коментари Харесай

Фестивалът "Сцени на Струма" - повод да посетим красивото село Невестино

На 4 и 5 септември, от 13.00 ч. в с. Невестино и с. Неделкова Гращица ще се състои фестивалът " Сцени на Струма ". Това е напълно нов фестивал, който планува богата детска стратегия, концерти и спектакли за възрастни, както и ателиета за изкуства.

“Идеята ми пристигна като видях прелестната сцена в село Невестино, която се намира в парка до един прелестен исторически мост - Кадин Мост. Минавайки доста пъти през този регион си споделях: “Тази сцена не може да седи толкоз време празна. Тя се оживява понякога с фолклорни осъществявания ”, споделя основателят на фестивала Надежда Малчева .

Така взема решение да покаже на хората и другата музика, с изключение на фолклорната и най-много да провежда събитие, което да е обвързвано с децата. Така се заражда концепцията да направи концерти с деца от деца, а след това взема решение концертите да бъдат и за възрастни.
Така в идните почивни дни - 4,5 и 6 ще има три детски концерта от 11.00 ч. на сцената в Невестино. 

Всяка вечер ще има професионални вечери - музикални и креативен (едната е театрална ). На 5 септември ще има концерт, обвързван с френската лирика, а на 6 септември концертът ще бъде в самия център на Кюстендил , пред галерията на Владимир Димитров - Майстора. Заради празника вечерта ще бъде с напълно българска музика, изяснява Светлана Иванова.

Тъй като през 2021 година има доста годишнини, една капка внимание ще има към голямото творчество на огромните ни композитори .

Програмата включва всичко, което може да се чака от един добър фестивал - има премиера ( “Сливница марш ” - на Васил Папазович, изпълнено от пианистката Калина Апостолова), ще има детски концерти, креативен ателиета и дребни театрални постановки. 

Чуйте повече в диалога на Лили Големинова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР