На 4 декември 2023 г. ни очаква променливо време, включително

...
На 4 декември 2023 г. ни очаква променливо време, включително
Коментари Харесай

Вятър и облаци, дъждът преминава в сняг

На 4 декември 2023 година ни чака изменчиво време, в това число дъждове, само че и сняг. Вижте каква тъкмо е прогнозата за времето.

 

Валежи от дъжд

 

В югоизточната половина на страната към момента ще вали, в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа - сняг, в останалите региони - най-вече дъжд. До към обяд преваляванията съвсем на всички места ще спрат, от северозапад облачността ще продължи да се раздира и да понижава. Вятърът ще отслабне, след обяд в Западна България ще стихне, в Източна ще се ориентира от североизток.

 

Температурите

 

Максималните температури ще са сред 2 и 7 градуса по Целзий, в крайните югозападни региони - малко по-високи. В София се чакат към 3 градуса по Целзий.

 

По Черноморието

 

По Черноморието облачността ще е забележителна. Главно преди обяд ще има превалявания от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, а на север дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Вятърът ще е сдържан, краткотрайно мощен, от север-северозапад, след обяд ще отслабва, ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са 4 до 6 градуса по Целзий Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в южните региони след обяд - 4 бала.

 

В планините

 

В планините преди обяд облачността ще е забележителна, тук-там с превалявания от сняг, само че ще отслабват, до към обяд в множеството региони ще спрат. След обяд облачността от северозапад ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан, по билата - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°, оповестява meteo.bg.

 

Синоптиците чакат сняг сред Коледните и Новогодишни празници.

" Динамичното време ще се резервира до края на декември, ще има чести студени нахлувания. Такова ще има в края на тази седмица, към средата на месеца и в края на декември около празниците. Ще се редуват няколко дни малко стопляне с ново захлаждане. Така че по празниците, най-малко единият от тях ще попадне под въздействието на леден атмосферен фронт и преваляванията ще са от сняг ", сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия гл.ас. доктор Анастасия Спасова Стойчева - шеф на Департамент " Прогнози и осведомително обслужване ", Национален институт по метеорология и хидрология.

 

Синоптикът предизвести да бъдем подготвени за мраз, защото сред 4 и 12 декември температурите ще бъдат под климатичните правила. Вятърът ще е от север, североизток.

 

През ноември макар захлаждането в края на месеца междинните температури са били сред 1 и 3 градуса над климатичните правила. През ноември преваляванията са били два-три пъти над климатичните правила в Северозападна и Североизточна България.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР