На 4 август в Областна администрация - Враца се проведе

...
На 4 август в Областна администрация - Враца се проведе
Коментари Харесай

Областният управител на Враца Надя Донкинска се среща с кметовете на общините /снимки/

На 4 август в Областна администрация - Враца се организира среща, инициирана от регионалният шеф Надя Донкинска, с присъединяване на кметовете на общините от региона. На срещата бяха разисквани настоящи въпроси, засягащи трафика на коли и неотложни инфраструктурни проблеми, както и нуждата от незабавни дейности за тяхното разрешаване.
Кметовете показаха загрижеността си по отношение на усложненията в трафика, които засягат жителите и посетителите на област Враца и показаха сериозна угриженост по отношение на сигурността на пътното придвижване при високи температури, като подчертаваха върху нуждата от прекъсването на тежкотоварните коли при температури над 35 градуса, за отбрана на публичната сигурност и запазване на пътната инфраструктура, защото тези условия съставляват изключително висок риск за нейното опазване и действие.
С цел намиране на подобаващи решения, кметовете желаеха да бъде свикана среща с представители на: Електрохолд АД, Агенция по пътна инфраструктура, Водоснабдяване и Канализация  ООД - Враца  и ОД на Министерство на вътрешните работи – Враца.
Целта е съответните институции и регулаторни органи да прегледат опцията за приемане на подобаващи ограничения, които да контролират придвижването освен на тежкотоварните коли, за обезпечаване на по-добра сигурност и резистентност на пътната инфраструктура.
Областният шеф и кметовете на общините показаха готовността си да работят във взаимно съдействие и партньорство, с цел да бъдат открити ефикасни решения за възстановяване освен на инфраструктурата и превоза, само че и на всички зародили проблеми в област Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР