На 4 април всички българи ще избираме своето бъдеще. Поведението

...
На 4 април всички българи ще избираме своето бъдеще. Поведението
Коментари Харесай

Партията на Москов: Няма да се коалираме с БСП и ДПС

На 4 април всички българи ще избираме своето бъдеще. Поведението на политическите сили досега предначертава един беззащитен предстоящ парламент, некадърен да отговори на очакванията на българите и да излъчи устойчиво управническо болшинство. Без дейно държавно управление ни чакат безпорядък и неустановеност и серпантина от политически рецесии. Това се споделя в позиция на партия КОД, която публикуваме без редакторска интервенция:

"Партия КОД дефинира устрема на множеството от политическите партии към накъсване и самоизолиране на политическото посланичество в България като дезертьорство от главното им обвързване – да подсигуряват непоклатимост и ясна вероятност на обществото.

За КОД изходът от този предначертан политически и стопански безпорядък е във образуване на мощен и идеологически обединен, десен, закостенял политически съюз, опция на очевидния неуспех на демократичните, социалистически и зелени доктрини, трансформирали животът ни в непрекъснат опит.

Задачите пред подобен политически съюз са:

Да направи допустимо образуването на дясно болшинство в идващия парламент и да излъчи мощно дясно ръководство, учредено на националния интерес.

Да даде на българите политическа платформа, през която да се опълчват на съюза на демократичния екстремизъм със остарялата левица.

Десните хора в България не могат да останат безразличен наблюдаващ на опитите на президента Радев да съюзи българския коренен демократизъм с остатъците от про-съветската левица. Този поход против свободното общество е операция на очакванията ни за повече правдивост и бойкот на устрема ни към разцвет.

Ние, българските консерватори:

1. Вярваме в достиженията на християнската цивилизация и ценим принадлежността си към нея. Целим благополучие за всеки жител в суверенна страна, с вековна историята, горда с националната си еднаквост.

2. Ценим фамилията като главен източник на интегритет, развиване и разцвет за всеки член на обществото.

3. Убедени сме, че мястото на страната е в грижата за общата ни среда (ред, сигурност, опазване на здравето, обучение, инфраструктура), а не в намесата за контролиране на бизнеса.

4. Свободата на мисълта и изразяването е наложителна част от демократичното общество.

5. Вярваме в приемствеността сред поколенията, отчитане на ползите и упованията на по-голямата част обществото, а не разпределяне на привилегии въз основата на принадлежност към характерна малцинствена група.

6. Ние сме за eдинен Европейски съюз от мощни национални страни с обща система за сигурност, построен на основата на антикомунистическа, демократична и пазарна логичност.

Ще работим за образуването на подобен десен закостенял съюз, който да наложи:

• Възстановяване на държавността, реда и персоналната сигурност

• Връщане на икономическата независимост

• Налагане на закостенял обществен модел, учреден на персонална отговорност

• Защита на христианските полезности и българската културна еднаквост

Основните политически задължения за КОД в подобен политически съюз са:

Провеждане на лустрация

Добавяне на наложителна просветителна подготовка към съществуващите конституционни условия, даващи право за гласоподаване на избори

Предварително деклариран отвод за образуване на коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

За реализиране на задачите си КОД стартира диалози цивилен сдружения и политически партии, които са декларирали сходни позиции и политическата цел е реализацията на програмата им в ръководство с явен път и времева рамка. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР