На 31 май /сряда/ от 10.30 до 12.30 ч., пред

...
На 31 май /сряда/ от 10.30 до 12.30 ч., пред
Коментари Харесай

Kампания в Котел на 31 май- Световен ден за борба с тютюнопушенето

На 31 май /сряда/ от 10.30 до 12.30 ч., пред постройка на Община Котел ще се организира акция на Регионална здравна ревизия Сливен. Тя е отдадена на Световния ден за битка с тютюнопушенето, а всеки искащ ще може да направи гратис премерване на въглеродния монооксид (COppm) в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта. В измерването могат да се включат както дейни, по този начин и пасивни пушачи, оповестяват от РЗИ- Сливен.

Целта на акцията е да увеличи осведомеността по отношение на вредите и последствията от използването на тютюн, излагането на второстепенен пушек и обосноваване за отвод от тютюнопушене.

Тази година мотото на тематичния ден е: „ Отглеждайте храни, а не тютюн! “. С него се цели да се увеличи осведомеността по отношение на различното произвеждане на култури и опциите за маркетинг на тютюнопроизводителите, както и да се насърчи развъждането на устойчиви аграрни култури, свързани с изхранването на популацията по света.

В международен мащаб всяка година умират над 8 милиона души, наранени директно или индиректно от тютюна. Повече от 7 милиона от тях умират от директна приложимост, а съвсем милион и двеста хиляди непушачи – от вдишването на второстепенен тютюнев пушек. 65 000 от тези, които умират от заболявания, свързани с вдишването на второстепенен тютюнев пушек, са деца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР