На 31 май ще е последният спектакъл в сградата на

...
На 31 май ще е последният спектакъл в сградата на
Коментари Харесай

Започва ремонтът на театър „София“

На 31 май ще е последният театър в постройката на спектакъл „ София “ преди започване на ремонта. Същинските строително-монтажни работи ще стартират при започване на месец юни, а срокът за довеждане докрай на обновлението е до края на 2023 година, оповестиха от Столична община.

„ През този интервал представленията на спектакъл „ София “ ще се играят регулярно на сцените на Театро, Натфиз, Младежки спектакъл, спектакъл „ Сълза и смях, Театъра на българската войска и зала Азарян в НДК.

През есента следва и премиера на комедията „ Малко почтено ликвидиране “ на сцената на Театро, като до края на септември на същата сцена ще се играят още три представления – „ Горчивите сълзи  на Петра декор Кант “, „ Олд Сейбрук “  и „ Последният буен ухажор “, сподели шефът на театъра Ириней Константинов.

През времето на строителните действия театърът ще има 3 министър председатели, като едната от тях ще бъде на детски театър. Детските представления ще бъдат играни на сцената на спектакъл „ Азарян “.

„ Използвам случая да благодаря на всички сътрудници - шефове, които ни поканиха и отделиха от своето лично репертоарно време за нашия спектакъл “ , сподели още Ириней Константинов.

По време на ремонтът постройката ще бъде актуализирана, в това число и с техническите благоприятни условия за застраховане на театралната продукция. Предвидени са ограничения за енергийна успеваемост, които включват слагане на 8 см топлоизолация, повсеместен ремонт на покрива и слагане на топло и водоизолационни материали по него, замяна на остарялата и неефективна дограма, рационализация на отоплението, в това число създаване на радиаторно отопление на общите помещение и цялостна климатична апаратура, цялостна замяна на електрическата, ВиК и отоплителна съоръжения.

В рамките на ремонта ще бъдат съхранени всички орнаменти, присъщи за характерния образ на фасадата на постройката. Проектът планува рационализация на техническите уреди, които се неразривна част от реализацията на театралните постановки, включително - цялостна рационализация на театрална машинизация, озвучаване, осветяване и акустична дарба на залата.

Изграждане на нови театрални уреди въвеждане на напълно ново техническо застраховане, което да усъвършенства и модернизира работата на театъра и да усили опциите на режисьорите, сценографите, драматурзите и актьорския състав. Заедно с ремонтните действия ще бъдат обособени над 15 нови пространства.

 Дейностите се осъществят по план „ Развитие на културната инфраструктура в Столична община посредством и нвестиции в възобновяване на спектакъл София, регион Оборище ”, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР