На 31 март най-емблематичното хип-хоп дуо у нас Павел и

...
На 31 март най-емблематичното хип-хоп дуо у нас Павел и
Коментари Харесай

Павел и Венци Венц празнуват 10 години на сцена

На 31 март най-емблематичното хип-хоп дуо у нас Павел и Венци Венц ще се качат на сцената на Sofia Live Club, с цел да отпразнуват своята 10-годишнина! След близо двегодишна пауза, в която публиката допусна, че дуетът се е разделил, момчетата вършат внезапен завой в творчеството си и основават напълно друга и еволюирала музика от тази, която феновете им познават. Двете нови части, с които Павел и Венци Венц изрично обявиха, че още творят дружно, излязоха при започване на 2023, разсъниха позаспалите почитатели и се качиха в музикалните ранглисти часове след стартирането им в общественото пространство. " Ако ти липсвам " излезе в края на януари, а под видеото в другите платформи заваляха стотици щастливи мнения във връзка завръщането на Павел и Венци.

Дуетът не просто основава нова страхотна ария и аранжимент, само че и образно изпраща музиката си " на друга планета ". Клипът припомня на филмовия шедьовър " Дюн " и е първият в България, който залага на body language (езика на тялото) за изпяването на песента, защото Павел и Венци смъкват маските чак в края на парчето. " Призрак " е втората ария, която се появи навръх 3 март и шашна почитателите с избора на муза, а точно красивата Диляна Попова.

Павел назовава парчето и клипът към него " семпла хубост " и го дефинира като може би най-емоционалния им план досега. Песента е била написана в интервала сред края на пандемията и началото на войната в Украйна, когато Павел и Венци се замислят дали ще могат да продължат да практикуват единствено и напълно специалността на артист-изпълнител или ще би трябвало да се преориентират. " Представих си живота без музика - всичко, което би останало от мен в подобен живот, е фантом "   – споделя Павел Николов. За концерта, с който дуото ще отпразнува 10 години на сцена, Павел и Венци Венц са поканили напълно дамска тайфа - Рая Христова (клавири), Ева Вергилова (китара) и Сара Чакърова (барабани). Заедно с тях Павел и Венци приготвят аранжименти на някои от най-разпознаваемите им песни, както и на най-новите, които ще изпълнят онлайн в Sofia Live Club на 31 март. Билети на цена от 30 лв. са към този момент в продажба в мрежата на Eventim.

С музиката на Павел и Венци Венц израсна цяло едно потомство. Музикалните братя имат повече от 20 шлагер сингъла и над 95 милиона гледания. Техният дебютен албум " SeTaaBrat " е №1 на ITunes за най-продаван албум в страната. Автори са на шлагери на DARA, Криско, Сантра, Михаела Маринова и други. Печелили са доста награди, измежду които 3 пъти " БГ дует на годината " на Годишните музикални награди, " Група на годината " на 359 Hip-Hop Awards през 2016. Били са хедлайнери на най-мащабните турнета и събития в България и водещи на един от най-гледаните музикални формати -  " Гласът на България ”.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР