Икономиките на САЩ, Русия и Китай могат да издържат на

...
Икономиките на САЩ, Русия и Китай могат да издържат на
Коментари Харесай

Кои държави са най-уязвими от санкции: Проучване

Икономиките на Съединени американски щати, Русия и Китай могат да устоят на цялостна комерсиална обсада с релативно малко вреди, до момента в който Германия, Франция и Англия ще бъдат съществено наранени, сочи изследване на китайско-руската лаборатория за оценка на последствията от междудържавните търговски войни.

Изследването, извършено при започване на 2024 година в Националния център за суперкомпютри в Китай, тества устойчивостта на 19 световни стопански системи на огромни стопански наказания благодарение на математическо моделиране. Анализаторите оцениха директните загуби на брутния вътрешен артикул (БВП), които всяка страна би претърпяла, в случай че се сблъска с цялостна комерсиална обсада без опция за успореден импорт.

Проучването разкри, че до момента в който всички страни ще видят стопанските системи си да се свиват при оферти сюжет, някои ще бъдат наранени по-лошо от други. Русия би била измежду трите най-устойчиви, като стопанската система й ще се свие с не повече от 3,5%. Китай ще означи спад на Брутният вътрешен продукт с 3,1%, до момента в който Съединени американски щати ще станат очевидци на спад от 2,3%.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР