На 30-ти април той отбелязва Международния ден на джаза и

...
На 30-ти април той отбелязва Международния ден на джаза и
Коментари Харесай

Васил Петров събира уникален състав за концерт в Пловдив


На 30-ти април той отбелязва Международния ден на джаза и неговия рожден ден в Пловдив ивент център

Вълнуващата вечер с най-хубавото от международните шлагери, които ще звучат в симфоничен джаз ще бъде изпълнена от Васил Петров и един от водещите оркестри в България – Врачанска филхармония с маестро Христо Павлов, в това число Йордан Тоновски на пиано, Христо Минчев на контрабас и Кристиан Желев на барабани. Гост солисти в програмата са виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която ще създадат дуети, както и тя ще се показа с кино тематики наградени с Оскар. Вторият посетител е младата и надарена певица и пианистка, Валерия Стоянова, която впечатли публиката в зала 1 на НДК с дуета си с Васил Петров в спектаклите „ Синатра:Вегас “ 1 и 2. Концертът ще се състои на 30 април 2023 година в Пловдив Ивент Център в Пловдив от 20:00ч.

Това ще бъде едно извънредно преживяване за феновете на джаза и изобщо на меломаните, които ще могат да се насладят на осъществявания на международни шлагери, изпълнени в симфоничен жанр. В концерта „ Световни шлагери в симфоничен джаз “ емблемата на българския джаз, Васил Петров, съчетава суингиращата сила на джаз групата с изисканото и сантиментално звучене на огромния оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и непредвидени импровизации. В нов прочит ще звучат Bésame mucho, Soldier of fortune, Caravan, I was made for loving you, Yesterday, My funny Valentine, неговите шлагери, като „ Подслон в дъжда “ в памет на джазмена Васил Пармаков и други.

Концертът е във връзка Международния ден на джаза и негов рожден ден на Васил Петров. Това е неповторима опция да се насладите на извънредно музикално преживяване, което съчетава типичен детайли с джаз импровизации.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР