На 30 септември изтича срокът, в който фирмите и гражданите

...
На 30 септември изтича срокът, в който фирмите и гражданите
Коментари Харесай

Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации в НАП

На 30 септември изтича срокът, в който компаниите и жителите могат да трансформират данните, посочени в годишната декларация за облагане на приходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни налози на юридическите, припомнят от Национална агенция за приходите.

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след приключване на периода за подаване на годишната данъчна декларация, само че преди 30 септември на настоящата година за промени, свързани с заявените налози от миналата година.

Физическите лица могат да създадат корекции в интервала 30 април - 30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, този период стартира от 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, посредством електронните услуги на приходната организация, налични с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или с електронен автограф.

Колко коригиращи заявления ще се подадат от града на тепетата, ще стане ясно след 30 септември. По предварителни данни на Национална агенция за приходите, от Пловдив се чакаха 522-ма жители и 36 юридически лица да оправят грешките си при електронно подадените годишни данъчни заявления

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР