На 30 ноември, виртуозната пианистка Виолета Егорова ще гостува на

...
На 30 ноември, виртуозната пианистка Виолета Егорова ще гостува на
Коментари Харесай

Виртуозната пианистка Виолета Егорова гостува на Плевенска филхармония

На 30 ноември, виртуозната пианистка Виолета Егорова ще гостува на Плевенска филхармония с концерт отдаден на 150 година от рождението на композитора Сергей Рахманинов.

Концертът ще се състои в обновената концертна зала " Катя Попова " в Плевен сначало19:00 часа.

Солист: Виолета Егорова - пиано

Диригент: маестро Епифанио Комис (Италия)

В програмата ще прозвучат:

Рахманинов - Концерт за пиано и оркестър № 2

Брамс - Симфония № 1



Виолета Егорова, родена в Краснодар, стартира да свири на пиано на 4-годишна възраст. Дебютира в телевизионно предаване когато е на 6 години. Започва образованието си в Централното учебно заведение за надарени деца в Москва и продължава в Московската консерватория " П. И. Чайковски " при на известния Лев Наумов.

Още като студентка геният й е приет от Руско-американската корпорация за изкуство и електроника, което й разрешава да записва компактдискове с творби на Моцарт и Прокофиев на годишнината от тяхното раждане. Записала е няколко други записа за " Universal Music ", както и за японския " Teichiku Records ", а осъществяванията й са излъчени по радиото и малкия екран в Италия, Турция, Канада, Египет, Еквадор, Франция и Русия.

Виолета Егорова е лауреат на няколко интернационалните състезанието, измежду които „ Алесандро Казагранде “ в Терни, Италия, „ Джина Бахауер “ в Солт Лейк Сити, „ Виоти “ във Верчели в Италия и други Свири е в някои от най-известните концертни зали в Съединени американски щати, Италия, Франция, Швейцария, Турция, Египет, Монако, Румъния, Австрия, Русия, Япония и Китай.

Често е солист на известни оркестри като Държавния научен оркестър на Русия, Симфоничния оркестър на Юта, Симфоничния оркестър на Перуджа, Букурещката филхармония " Джордже Енеску " Симфоничния оркестър на Кайро, в спектакъл „ Белини “, Московския държавен оркестър и оркестър „ Млада Русия “ с диригент Павел Коган, Йозеф Силвърщайн, Арнолд Кац, Епифанио Комис, Марк Горенщайн, Августино Орицио, Константин Орбелян и доста други.

Участвала е на фестивалните подиуми в Сполето, Истанбул, на Етна фест в Италия, на фестивала " Рахманинов " в Украйна, както и на московските фестивали „ Коледа в Кремъл “, „ Музика на 20-ти век “, „ Руска зима “ и други.

Виолета Егорова преподава пиано в Академията " Рахманинов " в Катания, където е президент и създател на интернационалната премия Сергей Рахманинов. Тя е артистичен шеф на Международния фестивал Concertfest в Москва и е деен член на Международната академия по информатика, която има съвещателен статус в Организация на обединените нации от 1995 година



Билети в билетните центрове на Плевенска филхармония и в мрежата на Eventim.bg

https://www.eventim.bg/…/violeta-egorova…/event.html…

Билети ще се продават и на място в зала " Катя Попова " вечерта преди концерта.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР