На 3 март 1878 година за българския народ започва нова

...
На 3 март 1878 година за българския народ започва нова
Коментари Харесай

В Оряхово тържествено честваха Освобождението /снимки/

„ На 3 март 1878 година за българския народ стартира нова ера, увенчана с Освобождението и белязана с динамични съзидателни промени по пътя към одобряването на България като модерна страна.
Изстрадала Освобождението си със загубата на почтени синове и следвайки заветите на възрожеднските си дейци, България решително поставя постоянните основи на съвременно държавно ръководство.
Трети март 1878 година дава началото на свободно и независимо развиване на българския народ, което е обвързвано с достижения във всички области на икономическия, публичния, политическия и културния живот на младата българска страна.
Днес, 146 години след грохота на борбите и Санстефанския контракт, ние потомците не забравяме саможертвата на всички, които са отдали живота си за Освобождението. Не забравяме и делото на първостроителите на свободна България. Пред тях и тяхната памет бездънен реверанс!
В името на героичното ни минало, дано отговорно и рационално градим бъдещето си, пазим традициите си и  обичаме българското, отворени към света.
Честит народен празник! “
С тези думи, господин Росен Добрев – Кмет на Община Оряхово поздрави всички жители и посетители на града пристигнали да почетат героичен починалите за Освобождението на България.
Тържественото честване бе маркирано с рецитал на Мариела Личкова – Директор на Детска градина „ Дружба “ – Оряхово, която извърши именитото стихотворение „ Опълченците на Шипка “ от Иван Вазов.
Кметът на Община Оряхово – господин Росен Добрев и Председателят на Общински съвет – Оряхово – госпожа Румяна Декова под звуците на Химна на Република България, тържествено издигнаха националния байрак.
Венци и цветя в символ на благодарност пред саможертвата на героите поднесона Община Оряхово, Общински съвет – Оряхово, просветителни и културни институции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР