На 29 юни от 19 ч. се открива 20-тия Международен

...
На 29 юни от 19 ч. се открива 20-тия Международен
Коментари Харесай

Лятото идва с френски шансони в Пловдив

На 29 юни от 19 ч. се открива 20-тия Международен Фестивал за франкофонска ария „ Златен ключ ”- Пловдив 2023.

Това е най-големият музикален, песенен френски конгрес от този формат на Балканите, с вход свободен, който отбелязва своя 20-ти рожден ден.

Той е втората по значимост и мащаби такава демонстрация в Европа след тази в Амстердам – най-старият фестивал в Европа, към този момент на 37 години-,  която дава опция на участници и доброволци да се срещнат с нови хора, да се допрян до разнообразни култури и всичко това през призмата на френския език, споделя шефът на Алианс Франсез, госпожа Теофана Брадинска-Ангелова.

Ежегодно се провежда от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив и е под патронажа на Посолството на Реп.Франция и Френския институт за България, като неизменим сътрудник при провеждането му е и най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde.

Специален посетител на Фестивала ще бъде господин Пиер Колио, консултант по културната активност и съдействието при Посолството на Реп. Франция и шеф на Френския институт за България, който ще приветства публиката и участниците.

Фестивалът ще бъде открит от зам. кмета по просвета, археология и туризъм господин Пламен Панов.

Духът на Фестивала тази година ще бъде «Да си спомним и открием нови таланти».

Ще забележим и чуем едни от първите лауреати на този интернационален конгрес, които в този момент имат своята звездна кариера, само че ще забележим и изгряващи музикални звезди идващи от цяла България. Специален посетител на Фестивала е Антония Маркова – лауреат на първото издание на „ Златен ключ ”, нееднократен притежател на оценки от национални  и интернационалните състезания и френските гении “Jessаndwest ”.

Това е дует спечелил всички вероятни награди на  формата „ Талантите на Франция ” през 2019година – на жури, аудитория, за създатели и композитор и други, влюбени в Пловдив, а неотдавна са и лауреати и на телевизионният формат „ Гласът на Франция ”.

Наш сътрудник е още веднъж Арт Войс Център.

Благодарение на музикалния възпитател госпожа Румяна Иванова, през 2023 година, ще вземат присъединяване, както реализатори от Пловдив, по този начин и лауреати от разнообразни фестивали и състезания от цялата страна. Ще забележим и чуем невероятни млади гении от София, Варна, Горна Оряховица, Стара Загора, Силистра и Лом.

Публиката ще може да се наслаждения на впечатляващи и вълнуващи участия на гениите Ива Ичевска, Марина Спасова, Нели Солакова и вдъхновяващата Олга Василенко. Младите открития тази година са Виктория Матеева, Йони-Йоана и Никол Димитрови, Михаил Добрев, Йоана Ташева, Виктория Илиева, Антония Арнаудска, Рая Славейкова, Кристина Енчева, която е единствено на 11 години,  Белослава Петрова на 14 години и други, които ще изпълнят известни шансони, само че със особено изработен, доста забавен актуален аранжимент.

На 29 юни е концертът «Талантите на Арт Войс Център» и част от новата специфична стратегия на френския дует “Jessаndwest ”.

Изпълнителите ще поднесат забавни музикални дарове и тълкования за този 20 годишен Рожден ден.

Ще има и серия от приятни изненади за публиката, готови по време на образователно-творческото ателие с френския дует, които ще заредят с доста положително въодушевление всички в залата.

Тъй като целият фестивал е под лабела „ Празник на музиката ” и тук, както и по целия свят, той се прави с изключителното подпомагане на съответната община Пловдив, като концертите наложително са безвъзмездни и входът за тях е свободен.

Началният час на концертите е 19,00ч. Заповядайте  да се заредите с доста прелестно въодушевление за настъпващото лято.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР