На 29 юни, четвъртък, в 19:00 ч. Ви каним в

...
На 29 юни, четвъртък, в 19:00 ч. Ви каним в
Коментари Харесай

Приказки от Горната и Долната земя с премиера във Варна

На 29 юни, четвъртък, в 19:00 ч. Ви каним в Концертно студио - Радио Варна за морската премиера на новата книга на Изабела Шопова.

След лепкавата горещина на Буенос Айрес тук всичко е чисто, свежо и хрупкаво като прясно изпрани чаршафи, уютно като планинско селце, пролетно като лютиче, цветно като шепа бонбони, усмихнато като безоблачен лъч, синенебо като детски сън. Добродушно и смайващо самотно. Далече, надалеч от глъчката и шумотевицата, от тълпите и цивилизацията, от бързането и напрежението, чак най-отдолу, най-на юг, най-сетне на земята. Fin del Mundo. Краят на света.

Така Изабела Шопова разказва Ушуая, градчето в най-южната част на Земята, краят на света, който сигурно няма да постави завършек на пътешествията ѝ. След „ На изток – в парадайса “, „ На запад от парадайса “, „ На юг от разсъдъка “, „ Подир сянката на кондора “ и напълно апропо, „ Самоучител за предумишлено ликвидиране на скуката “, Изабела ни предлага следващата си завладяваща сага – „ Приказки от Горната и Долната земя “.

Този път Изабела разказва приказните си пътешествия по света, който не е серпантина да кръстосва в продължение на десетилетия. Заедно с щерка си Бояна, която с обич назовава „ подрастващото “ и „ постоянно гладното “, обикаля Горната земя – Русия от 2009 година с безумната ѝ администрация и хубостта на московските ѝ църкви, Поднебесната империя – тук са Хонконг и комунистическия китайски „ парадайс “, демократичната Ниска земя, където майка и щерка вършат безрезултатен упоителен опит. Десет години по-късно ги виждаме в Чернобил, за който Изабела написа поразителен пътепис. През 2015 година пътешественичката прекосява Долната земя – Буенос Айрес с футбола, тангото и живописните си улици, супердолния завършек на Аржентина и на планетата, Ушуая, с цел да преброди по-късно южните островни земи Нова Каледония, Роторуа, Вануато, Нумея, Маре… Преди да се завърне в Бризбън и във времето и да ни опише за своята Австралия и нейните уроци по благополучие.

Всичко това е написано с типичното неподражаемо възприятие за комизъм на Изабела, с езиковите ѝ и стилови инвенции, колоритните описания, невероятното благосъстояние на речника. Минути на същинско наслаждение чакат читателите ѝ – и тези, които към този момент я познават и ценят, и тези, който за първи път ще посегнат към нейна книга. Очакваме Ви!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР