На 29 май Съединените щати отбелязват Националния ден на алигаторите.

...
На 29 май Съединените щати отбелязват Националния ден на алигаторите.
Коментари Харесай

Национален ден на алигаторите отбелязват в САЩ

На 29 май Съединените щати означават Националния ден на алигаторите. Идеята за учредяването му е за да се увеличи осведомеността за смисъла на алигаторите за екосистемата на Флорида.

Животните са едни от най-големите и най-свирепи типове гущери. Съществуват от над 35 милиона години и живеят измежду хората във Флорида още от основаването на щата. Благодарение на естествената водна среда на региона те са го трансформирали в собствен дом и в основни екотуристически атракции.

Въпреки огромния брой типове алигатори, единствено два от тях към момента не са изчезнали. Единствените останали типове алигатори са американският и китайският алигатор, които са и най-старите типове алигатори, известни на науката. Китайските алигатори постоянно са по-малки и по-леки от американските, което е главната разлика сред двата типа.

Единственият атракцион за сафари с въздушни лодки, алигатори и коли във Флорида се назовава „ Дивата Флорида “. Той е основан преди повече от 10 години, с цел да даде опция на жителите и гостите на щата да се срещнат с дивата му страна.

Етикети: алигаторинационален денСАЩФлодира
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР