На 29.07.2022 г. /петък/ в предаването Панорама“ по БНТ, вицепремиерът

...
На 29.07.2022 г. /петък/ в предаването Панорама“ по БНТ, вицепремиерът
Коментари Харесай

Позиция на Движение „Ляв поглед“ по повод напускането заседанието на МС от Корнелия Нинова и министрите на БСП

На 29.07.2022 година /петък/ в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия, вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността и ръководител на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подведе освен левите гласоподаватели, само че и целия български народ, че тя и министрите на Българска социалистическа партия са разбрали на последното съвещание на Министерски съвет на 28.07 за договарянията по закупуване на вторите самолети F-16, поради което го напуснали. Днес тя изрази същата позиция и във Facebook с думите: „ За нови 8 F-16, за квалифициран капиталов разход, министрите на Българска социалистическа партия научихме през вчерашния ден на Министерски съвет. Едно е тематиката за нови F-16 да бъде сложена, само че друго е да бъдат водени договаряния, договаряни цени и периоди на доставки. “

Днес министърът на защитата в оставка Драгомир Заков опроверга думите ѝ в просторен пост във Facebook страницата си, като „ напомни “ на позабравилата Нинова известни на цяла България обстоятелства, че от март т.г. неведнъж е запознавал и медиите и Комисията по защита в Народно събрание за хода на договарянията с американската страна, на 21 юли на съвещание на Комисията по защита на Народно събрание показа подробна информация за офертата - брой, цена, разлики от първия пакет, условия, и прочие

Далеч сме от мисълта да пазиме министър Заков, само че

разумните заключения, които можем да създадем , са:

- Още недочакала разпускането на Народното събрание, Корнелия Нинова избърза да се разгласи за съпротива и да се дистанцира от провалилото се държавно управление, част от което беше и Българска социалистическа партия и на което тя беше вицепремиер в продължение на седем месеца.

- Целият български народ беше осведомен от министъра на защитата Драгомир Заков за завършване на договарянията и е изненадващо, че само ръководителят на Българска социалистическа партия и министрите ѝ са разбрали едвам преди два дни.

- Твърдението на Нинова: „ Едно е тематиката за нови F-16 да бъде сложена, само че друго е да бъдат водени договаряния, договаряни цени и периоди на доставки “, е освен несъстоятелно, само че и няма място на сериозния политически терен. На процедура позицията ѝ значи, че без значение до каква степен са стигнали договарянията на държавното управление със Съединени американски щати, Българска социалистическа партия ще взема решение в последния миг по какъв начин да гласоподава, според от политическия дял. Напомняме на Корнелия Нинова, че Българска социалистическа партия беше част от същото държавно управление, което е водило въпросните договаряния, а тя вицепремиер.

От Бузлуджа Корнелия Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия потегля на избори с приоритет – грижа за хората, приходите, битка с бедността и неравенствата.

Добре звучи. Обаче най-първостепенен приоритет за всеки политик е да споделя истината!

Защото другояче каквито и цели да очертаваш – не ти имат вяра! И това най-добре се вижда от изборните резултати.

Корнелия Нинова не си взе поука от злощастното политическо крушение, до което докара своята партия и чиито мащаби, заради присъединяване й в държавното управление, станаха застрашителни и за страната.

Време е ръководителят на Българска социалистическа партия да стартира да прави значителната разлика сред водач на партия и общественик. Защото едно е да подведеш управителните органи на Българска социалистическа партия, друго е целия народ!

Движение Ляв Поглед

30.07.2022 година
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР