На 28 юни, от 19.30 часа, на сцената на Държавен

...
На 28 юни, от 19.30 часа, на сцената на Държавен
Коментари Харесай

Показ на резултатите от втория по рода си театрален уъркшоп в Стара Загора

На 28 юни, от 19.30 часа, на сцената на Държавен куклен спектакъл – Стара Загора ще се случи показът на резултатите от втория по рода си сценичен уъркшоп.

Той е проведен от Асоциацията на куклените театри УНИМА в България.  

През 2021 година бе сложено началото на това ново начинание на АКТ-УНИМА, България, което продължава да се осъществя и поддържа като задача на организацията. Лабораторният развой разрешава групова работа на участници от цялата страна, креативен запознанства и обмяна на професионален артистичен опит. Плод на първия уъркшоп е спектакълът „ Самотата в актуалния човек/свят “ по текстове на поетесите Антония Антонова и Цветелина Вътева.

Вторият народен уъркшоп се организира от 15 до 28 юни в Кукления спектакъл и е на тематика „ Невидимо дете “. Ръководители още веднъж са наложеният тандем режисьора Веселка Кунчева и сценографа Мариета Голомехова. Музикален началник е Иван Велков от група P.I.F. Темата е въодушевена от творчеството на починалия ѝ вокалист Димо Стоянов. Музикантите от групата са неразделна част от целия развой, като и специфичните посетители: образният актьор Полина Герасимова, композиторът Милен Апостолов и артистите Владимир Михайлов и Керана.

„ В този лабораторен развой бихме желали да изследваме тънката граница сред действителността и съня. Онова междинно положение, в което Духа се усеща свободен. Благодарение на текстовете и музиката на група ПИФ, ще имаме опцията да приемем живота като едно широко премеждие в търсене на самите нас. “ – Веселка Кунчева
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР