На 27 февруари комисията по национална сигурност на Върховната рада

...
На 27 февруари комисията по национална сигурност на Върховната рада
Коментари Харесай

Киев започна обсъждане на промените в мобилизацията

На 27 февруари комисията по национална сигурност на Върховната рада (украинския парламент) организира първото съвещание, . Секретарят на комисията Роман Костенко заяви, че са били подадени общо 4195 редакции. Това оповестява УНИАН.

В коментар за РБК-Украйна той означи, че доста от тези ремонти се дублират, някои са разнообразни по форма, само че идентични всъщност. Заради тези трендове беше е било решено те да бъдат разграничени на блокове, след което комисията да гласоподава всеки един от тях.

" Днес комисията взе решения блок по блок по обособени области. В бъдеще, разбирайки окончателното решение, ние или ще вземем поради, или няма да вземем поради промените, направени от националните депутати. Днес преминахме единствено част от тези блокове ", изясни той.
 Военните в Украйна приканват за ускорено гласоподаване на мобилизацията
Военните в Украйна приканват за ускорено гласоподаване на мобилизацията

Нямаме време, припомниха от министерство на защитата

Комисията не е подкрепила правилото за ограничение на правата на хората от съдилищата. Става въпрос за блокиране на сметки и ограничение на пътуването на хора в чужбина. Всички правила обаче са противоречиви, тъй че в този момент приказваме за авансово гласоподаване. Например, защото Кодексът за административните нарушавания или Наказателният кодекс съдържат членове за отговорност за нарушение на условията за готовност, като алтернатива се предлага увеличение на размера на санкциите, а не ограничение на правата на военноотговорните.

" Обсъдихме въпроса за действието на електронния акаунт и комисията гласоподава регистрацията в този офис да е право, а не обвързване. Повдигна се и въпросът за електронните призовки и се реши да няма електронни призовки., Но има алтернатива, която ще се ползва единствено за тези, които са записали електронен акаунт, защото такова лице е избрало подобаващата форма на връзка с TCC.В допълнение, правата на полицията и TCC във връзка с процедурата за издаване на заявката бяха разисквани ", добави секретарят на комисията.

Предвид забележителния брой ремонти, те ще бъдат прегледани най-малко до края на тази седмица.

Не реализираха единодушие и по въпроса за ограничение на консулските услуги за украинци в чужбина. Този въпрос също ще бъде обсъждан в бъдеще.

Припомняме, че през декември стана ясно, че Украйна би трябвало да прати на фронта още 500 000 военни. 

Украйна удължи военните дейности и мобилизацията с още 90 дни, считано от 14 февруари.

Президентът Володимир Зеленски за първи път разгласи военно състояние и обща готовност на 24 февруари 2022 година, откакто стартира войната с Русия. Оттогава мярката е удължавана неведнъж.

Преди това украинският парламент удължи военното състояние и мобилизацията от ноември 2023 година до 14 февруари 2024 година

На 5 февруари Зеленски внесе предложение в Народното събрание за удължение на двете ограничения с още 90 дни.

Депутатът Ярослав Железняк съобщи, че това е десетото гласоподаване на военно състояние в Народното събрание от началото на войната.
 Законът за мобилизацията е импортиран в украинския парламент
Законът за мобилизацията е импортиран в украинския парламент

Документът претърпя редакции, откакто някои ограничения не бяха утвърдени

Съгласно военното състояние украинските мъже на възраст сред 18 и 60 години, с някои изключения, нямат право да напущат страната, защото могат да бъдат призовани за военна работа.

Според спекулации, и дамите ще бъдат призовавани в армията,

Обсъждаше се и дали и по какъв начин ще бъдат връщани от чужбина украинските жители. 

Президентът Володимир Зеленски за първи път обществено назова загубите на украинските въоръжени сили за две години война.., когато Русия нахлу в Украйна до през вчерашния ден 25 февруари 2024г.
 Киев би трябвало да активизира още 500 000 бойци
Киев би трябвало да активизира още 500 000 бойци

Това съобщи Зеленски на конференция за края на 2023 година

Зеленски опълчва и информацията за руснаците - най-малко 180 000 руснаците са починали на фронта, а още към 500 000 са били ранени.

Говорителката на съветското външно министерство. Захарова съобщи, че всеки жител на Украйна, изключително тези на Запад, схваща хипотетичната машинация на Зеленски. Тя твърди, че Зеленски гледа на своите жители не като на хора, а като на единици, които да обезпечат западно финансиране, като го упреква, че съзнателно е занижил данните за военните загуби, с цел да продължи да получава финансова поддръжка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР