На 27 април министърът на отбраната на Филипините Гилберто Теодоро

...
На 27 април министърът на отбраната на Филипините Гилберто Теодоро
Коментари Харесай

Чрез отричането на постигнато споразумение Филипините губят доверието на Китай

На 27 април министърът на защитата на Филипините Гилберто Теодоро съобщи, че от идването на власт на актуалното филипинско държавно управление министерството на Филипините освен не знае, само че и не е постигнало никакво съглашение с Китай по разногласията в Южнокитайско море. Това е следващо обществено отказване на Филипините, че е постигнало съглашение по въпроса за рифа Жън’ай с Китай след сходно изказване на филипински президент Фердинанд Маркос и съветника по националната сигурност Едуардо Ано.

Рифът Жън’ай е необитаем риф на китайския архипелаг Нанша. В 5-ата уговорка на подписаната от Китай и страните от АСЕАН, в това число и Филипините, „ Декларация за дейности на разнообразни страни в Южнокитайско море “, ясно е регламентирано, че би трябвало да се поддържа обстановката да няма хора и уреди в ненаселените рифове в Южнокитайското море. На 9 май 1999 година филипинският боен транспортен съд The Sierra Madre mountain Landing Ship незаконно дебаркира на рифа Жън’ай. След като Китай организира обективни и съществени договаряния с тях Филипините обещаваха да отдръпват кораба. Изминаха 25 години, само че корабът към момента е там.

Филипинското държавно управление отхвърля да е постигнало съглашение с Китай по въпроса за рифа. Това е проява на тяхната непочтеност. Хора във Филипините показаха, че страната е вкарана от Съединени американски щати в така нар first island chain, т.е. американската геополитическа тактика за блокиране на Китай. Анализатори смятат, че Съединени американски щати трансформират Филипините в „ нова колония “, манипулирайки ги да провокират разногласия в Южнокитайско море. Американската страна се намесва в районните каузи, с цел да потиска Китай, с което потвърждават още един път опита си за поддържане на хегемонистичен статус.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед2758„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед19651Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед26122Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед15825Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед13991Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед131366Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90698Ген. Димитър Шивиков: В обединението на желаещи
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР